Beloning blijft uit voor sterk Wit-Blauw

AMSTELVEEN ? De korfballers van Wit-Blauw/Green Organics hebben het koploper KVA zaterdag enorm lastig gemaakt. De beloning bleef echter uit. KVA won met 33-31.

Bij Wit-Blauw debuteerden twee 17-jarigen in de basis. Vladimir Slot nam de plek over van Gert de Vries. Nieset Groen verving de zieke Ingrid Bastiaannet.

De opdracht voor Wit-Blauw was om frank en vrij en met inzet erin te vliegen. Dat gebeurde. 60 minuten lang werd er met een enorme intensiteit en plezier gespeeld en werd KVA gedwongen om tot het uiterste te gaan.

Al vanaf het begin werd duidelijk dat Wit- Blauw aanvallend prima op dreef was. Tot aan 10-10 ging het gelijk op. De laatste tien minuten voor rust kwam KVA steeds op een gaatje van twee goals maar Wit Blauw bleef keurig mee scoren.

Na een ruststand van 16-14 kwam Wit Blauw direct langszij en leek een verrassing in de lucht te hangen. KVA leek daarna op weg naar de beslissing (25-20), maar Wit-Blauw bracht de marge terug tot twee. Ook anderhalve minuut voor tijd gebeurde dat (33-31). Daarna kwam Wit-Blauw niet meer tot scoren en speelde KVA de wedstrijd rustig uit.