Afbeelding

3 Medailles voor Deltasteur op NK Masters

Sport

Afgelopen weekend namen 11 Masters van Deltasteur deel aan het Open Nederlands Masters Kampioenschap korte baan in Heerenveen. Drie van hen vielen in de prijzen.

Sigrit Aarten (dames 20+) beet het spits af op de 1500m vrije slag. Zij zwom naar het zilver in een tijd van 19.33.25. Een dik persoonlijk record van maarliefst 20 seconden.
Daarna ging Johan Neevel (heren 50+) te water voor de 800m vrije slag. Tot 400m zwom hij een mooi constante race. De 2e 400m kende een wat grillig verloop. In de laatste meters verloor hij op 0,36 seconde de strijd om het goud en keerde hij huiswaarts met een zilveren plak. Twee dagen later startte hij op de 1500m vrije slag. Hij zwom 18.55.67, een dik persoonlijk record van 4 seconden. Dit was de snelste tijd in zijn leeftijdsgroep, maar helaas werd hij gediskwalificeerd wegens een valse start.
Rianne van Vegchelen (dames 30+) pakte op de 400m wisselslag ondanks een paar moeizame keerpunten een bronzen medaille.

Gerlinde van de Wetering (dames 25+) had het gehele weekend de beste vorm van de ploeg. Ze zwom op alle rugslagnummers (50, 100 en 200 meter) dikke persoonlijke records. Ook in de estafettes zette zij mooie splittijden op de klokken.

Overige deelnemers: Joop van Dijk (heren 55+), René Beens (heren 35+), Tom de Lange, Bob Potkamp (heren 20+), Fabiola Bosman, Margriet Leeffers (dames 35+) en Jannica Lieste (dames 25+).

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 9 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 11 uur geleden