Links de zojuist beëdigde nieuwe wethouder Bas Wonink, rechts burgemeester Sander de Rouwe.
Links de zojuist beëdigde nieuwe wethouder Bas Wonink, rechts burgemeester Sander de Rouwe. Foto: Maarten van Gemert

Bas Wonink door gemeenteraad beëdigd als wethouder

Politiek

KAMPEN - De gemeenteraad heeft donderdagavond Bas Wonink (47) beëdigd als nieuwe wethouder voor het CDA. Hij vervangt Geert Meijering die na zeven jaar wethouderschap stopte voor een baan bij de Nederlandse Spoorwegen.

Ook de fractie van GBK stemde in met de aanstelling. De partij had aanvankelijk bedenkingen bij het aanstellen van een nieuwe wethouder, omdat op 16 maart verkiezingen plaatsvinden. De partij vond de periode dat een nieuwe wethouder iets bij kon dragen te kort en was huiverig voor eventueel wachtgeld dat werd opgebouwd.Het CDA heeft echter gegarandeerd dat Wonink zijn baan bij het Waterschap terug kan nemen, mocht dat nodig zijn. Wachtgeld is dan niet nodig. Bovendien is GBK’er Koster gerustgesteld door de verzekering dat de nieuwe wethouder intensief begeleid wordt, waardoor hij ondanks de korte aanstelling toch van aanzienlijke waarde kan zijn. Wonink werd unaniem door de aanwezige raadsleden aangenomen. Het Kamper college is in 2018 vastgesteld en bestaat uit de ChristenUnie, GroenLinks, Gemeente Belang Kampen en het CDA. Iedere partij leverde één wethouder. In maart 2022 zijn nieuwe verkiezingen, waarna het college een nieuwe samenstelling kan krijgen.

De stemmen worden geteld.

Nick de Vries

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 16 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 17 uur geleden