DOS Kampen komt tekort voor stunt tegen DETO

· leestijd 2 minuten Sport

(door Gerard Meijeringh)

VRIEZENVEEN ? In een duel waarin beide ploegen de doelpunten te gemakkelijk hebben weggeven, is DOS Kampen er niet in geslaagd om te stunten bij de nieuwe koploper DETO. In Vriezenveen ging de ploeg van trainer Guido Vlierhuis met 4-3 onderuit.

DOS moest het doen zonder een aantal belangrijke krachten. Zo moest de klus in Vriezenveen worden geklaard zonder Lenhard de Velde, Wim Snippe en Matthijs Winters. Ook kon DOS wederom geen beroep doen op Rob Kabboord. Hij heeft hij nog last van een voetblessure.

DETO ging in de beginfase op jacht naar de openingstreffer, maar de eerste kans was voor DOS. Arjan Vorsselman schoot echter naast. Twee minuten later behoedde Kees van Bruggen DOS voor een achterstand door op de doellijn redding te brengen. Daarna had DOS het duel redelijk onder controle. Toch kwam de ploeg in de 18e minuut op achterstand. Uit een corner kopte Klaas Nieuwenhuis raak. Na ruim een half uur sloeg DETO weer toe uit een hoekschop. Dit keer was het Qays Shayesteh die raak kopte. DOS kon weinig uitrichten en mocht blij zijn dat het niet nog meer schade opliep. In de 35ste kwam Van Bruggen goed weg toen hij binnen de beruchte lijnen de sterke spits Stef van der Velden even vasthield. De scheidsrechter liet doorspelen. De aanvaller was in de 40ste minuut dicht bij de 3-0. Hij draaide weg en schoot maar net naast.

DOS leek een verloren wedstrijd te spelen, maar in de blessuretijd werd de wedstrijd op z'n kop gezet.  Jorik Schuur schoot de bal tegen de hand aan van Aebe Kraam. De toegekende strafschop werd onberispelijk binnen geschoten door Patrick Bastiaan. Vanaf de aftrap ging het vervolgens weer mis voor DETO. Wybe Kram werd in verlegenheid gebracht door het snelle storen van DOS. De DETO-verdediger verspeelde knullig de bal aan Schuur, die vervolgens de 2-2 aantekende. Zo zocht DETO met een enorm teleurgesteld gevoel de kleedkamer op, terwijl bij DOS de overtuiging overheerste dat er wel degelijk iets mogelijk was.

De thuisploeg, die met winst de koppositie kon veroveren, ging na rust fel van start. Dat leidde al snel tot een vrije bal voor DETO. De inzet van Jochem Oude Booijnk werd knap onschadelijk gemaakt door keeper Demi Loet-Loetoer. Even later had Van der Velde een knappe actie in huis, maar zijn voorzet viel net niet lekker voor DETO. In de 56ste minuut ging een schot van Nieuwenhuis, via een DOS-verdediger maar net naast.

Daarna leek de Vriezenveense storm wat te gaan liggen. Toch kwam DOS weer op achterstand. Van der Velden profiteerde van een communicatiefout tussen de DOS-verdediging en keeper Loet-Loetoer. Zo zette DOS DETO ongelukkig op het goede spoor. Ruim een kwartier voor tijd had DOS pech dat de arbiter door liet spelen toen de bal de zijlijn leek te passeren. DOS stond even stil en DETO ging door. Uit een voorzet kon de vrijstaande Van der Velden binnen koppen.

In blessuretijd werd nog 4-3. Een voorzet van Rico Westendorp ging via Kram in het doel.  Spannend werd het echter niet meer. Vlak na de treffer floot de arbiter voor het einde.