Afbeelding

Opmerking over zus resulteert in verbrijzelde oogkas

· leestijd 1 minuut 112

ZWOLLE/KAMPEN (JPZ) ? Iemand maakte een opmerking over het uiterlijk van zijn zus. De 18-jarige L.B. uit Kampen bedacht zich geen moment en gaf de persoon zo'n dreun in het gezicht dat het slachtoffer een verbrijzelde oogkas en gebroken neusbeentje opliep. Het gebeurde op 13 september vorig jaar in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle.

?Wat betreft familie ben ik snel aangebrand', legde de Kampenaar de rechtbank donderdag uit. Daar heerste verbazing en ongeloof over zo'n reactie op een ?futiele aanleiding', zoals de officier van justitie het noemde. Verdachte en slachtoffer kenden helemaal niet, maar kwamen op een stapavondje even aan de praat.

In de rechtbank wendde de moeder van het slachtoffer zich rechtstreeks tot de verdachte, om de gevolgen van de gebeurtenis uit te leggen. Haar zoon is geopereerd aan zijn oog, is nog steeds niet genezen en moet mogelijk nog een operatie ondergaan. En heeft zijn werk en studie een jaar moeten onderbreken. ?We zijn teleurgesteld, gekwetst en verdrietig. Maar we hebben ook meeleven, omdat je nog zo jong bent. We hopen dat je aan jezelf gaat werken, je hebt nog een heel leven voor je.'' Ze zegt een schade van ruim 5600 euro schade te hebben, die ze namens haar zoon wil verhalen.

B. had naar eigen zeggen direct spijt van zijn impulsieve handeling: ?Ik had hem beter eerst kunnen waarschuwen.' Hij is nog achter het slachtoffer aangelopen om diens tas met dure telefoon, terug te geven. Er zijn zorgen omtrent de adolescent, die al vanaf zijn twaalfde te maken heeft met hulpverlening, onder meer voor agressieproblematiek, en meerdere veroordelingen op zijn naam heeft. Maar van hulpverlening heeft hij juist zijn buik vol. ?Ze praten me aan dat ik alcoholist ben, en dat ben ik niet.' Hij wil alleen nog wel een agressietherapie volgen. De officier eiste vijf maanden cel onvoorwaardelijk. Uitspraak over twee weken.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.