KHC komt uit op puntendeling bij SVI

ZWOLLE - KHC heeft zaterdag een punt gepakt bij SVI. Na rust kon KHC een voorsprong niet vasthouden. “Maar het was wel een terechte uitslag”, aldus KHC-trainer Kenan Durmusoglu.

De KHC-trainer was niet tevreden over de eerste helft van zijn ploeg. “’In de eerste helft speelden we ongelukkig. We waren niet goed aan de bal. Het was heel slordig. Maar we hebben niets weggegeven.” Toch kwam SVI in de 36ste minuut op voorsprong. Jordy Halfwerk was de doelpuntenmaker. “Een goal uit het niets”, aldus Durmusoglu.

Hij zag dat zijn ploeg in de tweede helft een stuk beter voor de dag kwam. In de eerste helft speelde KHC met vijf verdedigers. Dat werd omgezet in 4-3-3 en dat zorgde voor problemen bij SVI.

Durk van der Leest zorgde in de 57ste minuut voor het eerste KHC-succes. Uit een voorzet van Leroy Knol gleed hij de 1-1 binnen. Elf minuten later was Hushan Ali succesvol. Hij trok naar binnen en schoot fraai raak.

KHC verzuimde vervolgens om verder weg te lopen. Dat gaf SVI de gelegenheid om toch nog langszij te komen. In de 77ste minuut tekende Thom Kooke voor de 2-2 eindstand. “Het was jammer dat we de 2-2 nog weg hebben gegeven, want we hadden de 1-3 moeten maken. Maar ik ben wel tevreden over de tweede helft”, aldus de KHC-trainer.