Zalk gaat verder met Hooisma

Sport

ZALK ? Jan Hooisma staat ook volgend seizoen bij Zalk voor de groep als hoofdtrainer. Hij heef zijn contract met een jaar verlengd. Ook assistent Koen Buikema gaat nog een seizoen door in Zalk.
Vorig jaar ging Zalk met beide trainers een contact aan voor een jaar. De intentie was toen al om voor langere tijd samen te werken. ?Maar je moet ook kijken of het van beide kant bevalt?, aldus Hooisma.

Hooisma heeft het goed naar de zin in Zalk. ?De samenwerking is heel goed geweest. We hebben een gesprek gehad en beide partijen waren tevreden. Toen hebben we gezegd: ?Dan gaan we door'. Ik heb aangegeven dat ik het belangrijk vond dat Koen zou blijven. We kunnen het goed met elkaar vinden en hebben dezelfde visie en ideeën.?
Het doel van beide partijen is om Zalk op een hoger niveau te krijgen. ?Vorig jaar hebben we aangegeven welke richting we naar toe willen. Zalk heeft aangegeven dat het graag wil promoveren. Dat is het doel. Volgend jaar zou mooi zijn, maar dat is geen must.  We zijn aan het bouwen. Dat heeft tijd nodig.?

In de tweede seizoenshelft streeft Hooisma vooral naar een stabieler Zalk. ?De eerste helft van de competitie was vrij wisselvallig. Dat hebben we geëvalueerd. We gaan nu uit van een vaste speelstijl (4-4-3) en houden daaraan vast." Daarbij wil de trainer ook graag attractiever spelen. "Maar dat hangt ook samen met stabiliteit."

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.