Julian Plette in actie tegen US.
Julian Plette in actie tegen US. Foto: Gert-Jan de Lange

Remise Kampenion in Amsterdam

Sport


AMSTERDAM - De tafeltennissers van Kampenion hebben zaterdag met 5-5 gelijkgespeeld bij US. Daarmee werd deze concurrent op afstand gehouden.

Dat het bij een puntendeling bleef, had US vooral te danken aan oud-international en voormalig eredivisiespeler Jonah Kahn, die ongeslagen bleef. Kahn, inmiddels 50 jaar, werd Nederlands kampioen dubbelspel in 1996 en won in 1997 de nationale titel in het gemengd dubbel. Hij kwam veertien keer uit voor het nationale team.

De jarige Julian Plette gaf Kahn vier games prima partij, maar moest in de beslissende game het hoofd buigen. Gert-Jan de Lange en Julian Plette versloegen beiden Angelo Antonietti.
Vervelend was het dat de derde US-speler Jos Prinzen in zijn tweede partij, tegen Plette, bij een 3-6 stand moest opgeven. Mark Hankel wist hem in zijn eerste partij met driemaal 7-11 terug te wijzen. Door de opgave van Prinzen kwam Gert-Jan de Lange maar twee maal in actie.

Halverwege de competitie staat Kampenion netjes derde met 25 punten uit vijf wedstrijden.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 11 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 13 uur geleden