Afbeelding
Foto: KWC

Drie Overijsselse kampioenen bij de Kamper Wielerclub

· leestijd 1 minuut Sport

OMMEN - Zeventien rijders van de Kamper Wielerclub verschenen afgelopen zaterdag aan de start bij de Overijsselse kampioenschappen in Ommen. Elwin Remmerts, Lauren Minnema en Dylano Smit pakten de Overijsselse titel. Tien rijders wisten de finale te halen.

Bij de jongens van 7 jaar reed Dylano Smit zijn eerste PK en liet zijn concurrenten gelijk even zien hoe je moet BMX-en. Van start tot finish reed hij sterk aan kop, elke rit wist hij overtuigend te winnen. Hij mag zich zeer verdienstelijk Overijssels kampioen noemen.

Lauren Minnema reed bij de meiden van 6 en 7 jaar ook overtuigend vooraan. Met grote voorsprong wist ze alle ritten en de finale op haar naam te schrijven. Elwin Remmerts reed als nummer acht van de wereld mee. Ook hij veroverde de Overijsselse titel, maar moest er wel flink voor knokken.
Celia Visch greep net naast de Overijsselse titel. Ze vocht een mooie sportieve strijd uit met twee andere meiden. Ze waren aan elkaar gewaagd. In de finale wist ze net niet te winnen.

Stijn van den Berg won twee manches en de kwartfinale. In de halve finale kwam hij als tweede over de finish. Uiteindelijk eindigde hij als vijfde bij de jongens 9 jaar. Quinn Drost (15) kwam in zijn eerste rit ten val, maar dit bleef zonder gevolgen. In de finale reed hij naar een vierde plaats.

Kim van der Molen (9) reed sterke manches. In de finale had ze geen goede start. Ze wist zich terug te knokken naar een zesde plek. Myrthe Kloek reed bij de meiden van 14 en 15 jaar sterke manches en kwam in de finale uit op een zevende plek. 

Anne Mae van Loo pakte een vierde plek bij de meiden 16+. Gerlinda Remmerts had in deze klasse in de finale problemen bij de start en moest genoegen nemen met plek zeven.

Voor Owen van der Vegte en Jeroen Veldwijk eindigde deze dag in de halve finale. Jens Minnema en Nick Kroon strandden in de kwartfinale. Desi Veldwijk, Nik van der Molen en Mick Witteveen reden alleen manches.



Gerard Meijeringh