De winnaars van de Rehobothschool.
De winnaars van de Rehobothschool. Foto: Tennekes

KHC, DOS en Go-Ahead ontfermen zich over het Kamper schoolvoetbalkampioenschap

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - De velden van DOS Kampen waren afgelopen woensdag en vrijdag het decor van het Kamper schoolvoetbal. Bij de jongens ging de Rehobothschool er met de winst vandoor. Bij de meisjes ging de winst naar de Dr. Schaepmanschool bij het schoolvoetbal in Kampen, dat in een nieuw jasje is gestoken. KHC, DOS Kampen en Go-Ahead Kampen hebben zich ontfermd over het schoolvoetbalkampioenschap in Kampen.

Jarenlang werd het evenement georganiseerd door Sportservice Kampen. “Maar zij hadden er geen mankracht en financiën meer voor. Toen hebben ze het aan ons overgedragen”, vertelt Monique Otten van DOS Kampen. Ons is de combinatie van DOS Kampen, KHC en Go-Ahead Kampen. De drie voetbalclubs uit Kampen waren bereid om de organisatie over te nemen.

Maar er werden wel grenzen gesteld. De gemeente wilde graag dat ook kinderen uit groep 5 en 6 mee konden doen, maar de organisatie besloot om deze uitbreiding alleen door te voeren bij de jongens. Wel was het mogelijk om ook gemengde teams in te schrijven. 

Daarnaast was één team per leeftijdsgroep per school het maximum. “We zijn nu al zo groot. Woensdag en vrijdag hebben 46 teams meegedaan”, aldus Otten.

De organisatie bezorgden Monique Otten (DOS), Frida Knul (KHC) en Brenda Boeve (Go-Ahead) veel werk. Daarom was het trio heel blij met de hulp van Mark Vink. 

“Het organiseren van zo’n toernooi is een hele uitdaging en was nieuw voor ons. We moesten eerst ervaringen opdoen.” Daarom zijn Otten, Knul en Boeve blij met alle feedback, zodat ze de organisatie verder kunnen verbeteren. “We zijn zoekende, maar we hebben wel gehoord dat het een geslaagd evenement was”, aldus Otten.

Het schoolvoetbal in Kampen stond eigenlijk gepland voor het voorjaar. “Maar toen kon er geen publiek bij zijn. Dat is niet leuk bij schoolvoetbal. Toen hebben we gekozen voor het najaar. De bedoeling is dat we volgend jaar in het voorjaar het schoolvoetbal opnieuw gaan organiseren. We gaan alles evalueren met Sportservice Kampen”, aldus Knul. De organisatie is nog op zoek naar een sponsor voor het schoolvoetbaltoernooi in Kampen.

Het schoolvoetbalkampioenschap trok woensdag en vrijdag veel toeschouwers. Vrijdag ging de winst bij de jongens groep 7 en 8 naar de Rehobothschool. De tweede plek was voor Engelenberg. De Wegwijzer eindigde als derde. 

Bij de jongens groep 5 en 6 was de Schaepmanschool de beste. De tweede plaats was voor de Morgenster en Dirk van Dijk werd derde. 

De meiden van de Dr. Schaepmanschool lieten zich woensdag kronen tot kampioen. De Rehobothschool eindigde als tweede. De Willem van Oranjeschool eindigde hier als derde.

“Het organiseren van zo’n toernooi is een hele uitdaging. Wij moesten eerst ervaringen opdoen.”

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 7 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 19 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57