Reflex neemt revanche

Sport

GEESTEREN - De volleybalsters van Reflex hebben zich gerevancheerd voor de 2-3 thuisnederlaag tegen Tornado, eerder dit seizoen. Zaterdag won de Kamper ploeg met 1-3 tegen de ploeg uit Geesteren.

Reflex begon sterk en won de eerste set met 19-25. Daarna kwam Tornado op dreef en was de pass bij Reflex minder verzorgd. Reflex verloor de tweede set met 31-29. Ook in de derde set had Reflex het moeilijk Uiteindelijk maakte Reflex het verschil in het slot van de set (18-25). De vierde set ging met dezelfde cijfers naar de bezoekers.

De mannen van Reflex wonnen met 3-1 van Side Out. In de eerste set begon Reflex niet scherp en liep het constant achter de feiten aan. Side Out won deze set met 22-25. Daarna was er wel strijd bij Reflex. Dat leidde al snel tot een 6-1 voorsprong. Vervolgens kwam Side Out steeds dichterbij, maar Reflex benutte het tweede setpunt (26-24). Daarna wijzigde Reflex-trainer Edward Kamphuis zijn ploeg op twee plaatsen. Evert de Haan verving Gerben Hendriks op de positie van hoofdblokkeerder en Hendriks schoof door naar de diagonaal. Deze ingreep pakte uitstekend uit. In sneltreinvaart pakte Reflex de derde set (25-14). In de viierde set was Lars Bergman na 18-18 doorslaggevend met vijf services op rij. Reflex won met 25-19.