Afbeelding

Go-Ahead Kampen ziet nieuwe trainer Van Nijen als boegbeeld van ambitie

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)
KAMPEN ? Go-Ahead Kampen heeft maandagavond Edwin van Nijen gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen. Volgens voorzitter Theo Rietkerk past Van Nijen goed bij de nieuwe koersnota die de club voor ogen heeft.

Afgelopen zaterdag zijn de onderhandelingen afgerond. Volgens Rietkerk is het vastleggen van Edwin van NIjen een belangrijke stap in het traject om de club in alle geledingen op een hoger niveau te brengen. Go-Ahead wil met 'ambitie naar de toekomst'. Belangrijke sleutelwoorden zijn volgens Rietkerk stabiliteit, continuïteit en talentontwikkeling. "Een boegbeeld past bij deze ambitie. Daarbij zijn we niet over één nacht ijs gegaan. De hoofdtrainer is een belangrijke schakel. We hebben ook de spelers erbij betrokken. Jurrian Zandbergen en Andrë Timmerman hebben meegedaan aan de gesprekken. Inhoudelijk zaten we met Edwin van Nijen snel op één lijn."

Van Nijen tekende maandagavond een contact voor een jaar. De intentie van beide partijen is om langer met elkaar samen te werken. "Daarom gaan we in december al het gesprek met elkaar aan", aldus Rietkerk. De Zwolse trainer is blij dat hij straks bij Go-Ahead aan de slag kan. "Toen de club me benaderde was ik gevleid. In de gesprekken kreeg ik een goed gevoel. Go-Ahead probeert met verzorgd voetbal wedstrijden te winnen. Zo zit ik ook in elkaar als trainer. Ik wil met initiatief spelen", aldus Van Nijen.

Go-Ahead wil de verschillende geledingen in de club dichter bij elkaar brengen. Het 'familiegevoel door ontwikkelen, waarbij iedereen zijn verantwoordelijkheden kent en neemt. Op voetbaltechnisch gebied moeten de trainers van de hoofdmacht, het tweede, A1 en de hoofd jeugdopleidingen goed bij elkaar passen. Eén van de doelstellingen is dat het maximale uit talenten wordt gehaald. Dat vraagt om een trainer die niet alleen kijkt naar het eerste elftal. "Ik ben iemand die zich invreet bij een vereniging. Ik ben bij al mijn clubs langdurig geweest. Ik kijk niet alleen naar het eerste elftal, maar ik vind bijvoorbeeld ook het tweede en de A1 belangrijk. Met elkaar moet je rust uitstralen. Door een eenheid te vormen krijg je binding en blijven jongens langer bij een club."
Go-Ahead wil op termijn weer terug naar de hoofdklasse. De ambitie is om uiterlijk over drie en een half jaar weer uit te komen in de hoofdklasse. Uiteraard mag het ook eerder.
Daarom wacht de club met belangstelling op nieuws uit Zeist. Komt er volgend seizoen een versterkte promotieregeling naar de hoofdklasse in verband met de herstructurering van de voetbalpiramide? "Maar dan moeten wel in de eerste klasse blijven, maar daar heb ik alle vertrouwen in", aldus Rietkerk.

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 3 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 4 uur geleden