Deltaruiters slaan toe bij kringkampioenschappen

· leestijd 1 minuut Sport

GENEMUIDEN/IJSSELMUIDEN - Rijvereniging De Deltraruiters heeft afgelopen weekeinde acht kringtitels behaald bij de kringkampioenschappen dressuur in Genemuiden en pony's in IJsselmuiden.

Op vrijdagavond werden in in Genemuiden de kringlkampioenschappen voor paarden en pony's in de klasse Z afgewerkt.. Marieta Doornwaard-Uitslag pakte met Luxforms Djennah de kringtitel in de klasse Z1 met 67,5 procent. In de klasse Z2 eiste Jacco Doornwaard met Argon met overmacht de kringtiel voor zich op (66 procent). In de Z-klasse voor pony's was er een kringtitel voor Aniek Holtland Future.

Een dag later waren in Genemuiden de paarden in de klassen B tot en met M2 aan de beurt. Mellany van de Vorstenbosch werd kringkampioen met Luxform's Grappa Una (69,33 procent). Wendy Uijt de Boogaardt won met Darlingmood de kringtitel in de klasse M1/M2 (65 procent). Alle genoemde ruiters hebben zich geplaatst voor de regiokampioenschappen. Van de Vorstenbosch behaalde ook met Eros een startbewijs. Ook Gerry Stremmelaar-Van Dijk met Farabeau, Linde Rook met Frou en Suzanne Sleurink kwalificeerden zich voor de regiokampioenschappen.

In IJsselmuiden stond zaterdag het kringkampoenschap voor pony's in de klassen B tot en met M2 op het programma. Kringtitels waren er voor Rachel Felix met Simba (B-AB), Siebe ten Brummelhuis met Spring Star's Simba (categorie C), Jolien Felix (L1-A/B), Maxime van Dijk met Black Rose (M1) en Annelotte Felix (M2). Naast deze kringkampioenen mogen ook Aniek Holtland met Black Hill, Hannah Keizer met Marshylands Sunny Boy, Anna Holtland met Spirit en Drieske, Gerco Rienties met Wesley, Else Felix met Floortje, Ilse Nora Bliek met Daphne, Yannieck Prins met Altrido's Tosca's Caritas en Jeanine Jorna met Happy meedoen aan de regiokampioenschappen.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 13 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 18 uur geleden