Stockfoto: Gerard Meijeringh

VV Kampen laat het liggen tegen Reaal Dronten

DRONTEN - VV Kampen heeft zaterdag met 4-2 verloren van Reaal Dronten. Volgens Kampen-trainer Jeroen Kloekke had er zeker meer ingezeten voor zijn ploeg. “We waren niet minder dan Reaal Dronten, absoluut niet.”

Kampen liet het vooral liggen in het eerste half uur. “Toen waren we de betere en hadden we op voorsprong moeten komen”, aldus Kloekke. In deze fase kreeg Kampen twee goede kansen. Kevin Veger ging alleen op het doel af, maar scoorde niet. Een gevaarlijk schot van Mike Piek trof net geen doel. “We hadden het betere van het spel. We dwongen Reaal Dronten om de lange bal te spelen.”

In de 27ste minuut kwam er een barst in de tactiek van Kampen. Job Landsman moest een corner weggeven. Uit deze hoekschop scoorde de thuisploeg. Direct na rust sloeg Reaal Dronten weer toe. Na een foutieve pass van Jurre van Vlijmen plaatste Reaal Dronten een succesvolle tegenstoot, waarbij de verdediging van Kampen er niet goed uitzag.

Kevin Veger deed in de 67ste minuut wat terug. Hij scoorde in de kluts de 2-1. Vijf minuten later zette Reaal Dronten de marge weer op twee. Een buitenspelgoal volgens Kampen, maar de arbiter keurde de treffer goed. Wederom wist Kampen terug te komen. In de 78ste minuut was Kevin Veger opnieuw trefzeker op aangeven van Mike Piek. Kampen ging vervolgens risico’s nemen. Dat werd door Reaal Dronten in de 82ste minuut afgestraft: 4-2.

Ondanks de nederlaag was Kloekke tevreden. “We hebben veel beter gespeeld dan twee weken geleden tegen Noord Veluwe Boys. Ik heb goede dingen gezien en we hebben veerkracht getoond.”

Gerard Meijeringh

Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 11 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 11 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 14 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 22 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 22 uur geleden
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 23 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen gisteren
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57