Stockfoto: Gerard Meijeringh

DOS kan niet stunten bij CSV Apeldoorn

KAMPEN - DOS Kampen heeft zaterdag niet voor een stunt kunnen zorgen bij CSV Apeldoorn. De titelkandidaat was met 4-1 te sterk voor de hekkensluiter in de eerste klasse D. “We hebben het helemaal niet zo verkeerd gedaan, maar tegen deze ploeg uit de top drie kwamen we tekort”, aldus DOS-trainer Henk de Velde.

DOS kwam al vroeg op achterstand. Cedric Bultman kopte in de 5e minuut raak uit een corner. Daarna dook CSV diverse keren dreigend op voor het DOS-doel. In de 21ste minuut was Allan Bakker dicht bij een doelpunt. Hij trok naar binnen en schoot. De goalie tikte de inzet knap uit de hoek.

Voor de tweede helft bracht De Velde Twan Knul en Stan Mulder binnen de lijnen. Wederom DOS vlak na rust een treffer om de oren. Vlak daarna bracht de goalie van CSV redding op een inzet van Allan Bakker. Vervolgens viel de 3-0 (52ste minuut) na onnodig balverlies bij DOS. Daar kwam even later het verlies van Allan Bakker nog bij. Hij viel geblesseerd uit. Burak Alp was zijn vervanger.

Een kwartier voor tijd deed DOS wat terug. Robin Mulder haalde doeltreffend uit. Daarna was DOS enkele keren dreigend in de zestien, maar het slotakkoord was voor Patrick Maneschijn, die vlak voor tijd de eindstand bepaalde op 4-1.

“Met onze jonge ploeg hebben we het helemaal niet zo onverdienstelijk gedaan. We zijn blijven voetballen, maar Apeldoorn was gewoon een maatje te groot”, aldus De Velde.