Afbeelding

KJLTC en De IJssel bundelen krachten

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - In een  tijd dat sportverenigingen het steeds moeilijker krijgen, kunnen clubs elkaar versterken door de krachten te bundelen. Een goed voorbeeld hiervan is een nieuwe samenwerking tussen tennisclub KJLTC en Kamper Roeivereniging De IJssel.

Op vrijdagmorgen verschijnt er een speciaal vrachtje voor de deur bij het clubhuis van KJLTC. Vier ergometers worden afgeleverd en achterin de kantine gezet bij KJLTC. Hiermee wordt een jarenlange ergernis bij de roeivereniging eindelijk getackeld. Zomers staan de ergometers in de loods. 's Winters worden ze veelvuldig gebruikt, maar is het in de loods te koud. Daarom waren de apparaten in de koude maanden altijd in het clubhuis te vinden. ?Maar daar stonden ze ons altijd in de weg?, vertelt voorzitter Evert Haverkamp van De IJssel. ?Steeds moesten we de ergometers verschuiven.? Er werd veel over gemopperd, maar er kwam geen oplossing.

Pas deze winter werd er doorgepakt. ?Als er intern geen oplossing IS, moet je over je eigen schutting heen kijken en op zoek gaan buiten je vereniging. Ik ben gaan praten met voorzitter Tonny Zweers van Sportraad Kampen en ik heb ons probleem voorgelegd.? Zij bracht De IJssel in contact met KJLTC. De tennisclub stond open voor de roeivereniging en bood een plaats achterin de kantine om de vier ergometers te plaatsen. Tijdens de openingstijden van KJLTC zijn leden van De IJssel welkom om de ergometers te gebruiken. Medio april worden de ergometers weer teruggeplaatst in de loods van De IJssel.  De roeivereniging heeft geen geld te betalen. ?We doen dit met een gesloten beurs. We krijgen nu ook wat meer reuring op het park, aldus voorzitter Mark Vorsteveld van KJLTC.  ?We moeten als vereniging kijken of we een tegenprestatie kunnen leveren, in de vorm van bijvoorbeeld een barbecue of een roeiclinic?,vervolgt Haverkamp, die Zweers dankbaar is. ?Nu kon er gemakkelijk een koppeling worden gemaakt en dan kan het heel snel gaan. Anders moet je bellen met verschillende voorzitter. Dan moet je heel wat drempels over.?

Beide verenigingen hebben laten zien dat ze verder kijken dan de eigen grenzen en open staan voor andere partijen. KJLTC is al enige tijd bezig om de horizon te verbreden. Voorzitter Vorsteveld is druk op zoek naar externe partijen, die graag gebruik willen maken van de hal van KJLTC. ?Zes maanden in het jaar staat deze hal leeg. Ik heb ?m liever vol.? Vorsteveld pleit voor meer samenwerking tussen de verschillende verenigingen onderling en met andere partijen. ?Daarin valt nog veel te winnen.?

Terug naar de ergometers. Bij KJLTC zit De IJssel nu tijdelijk in Kampen en dat biedt voordelen. ?Een mooie gelegenheid voor mensen om kennis te maken met de roeisport. Dit is de kans om te snuffelen?, besluit Haverkamp. Belangstellenden kunnen een mailtje sturen naar instructie@roeiverenigingdeijssel.nl.

 

 

 

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 17 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 22 uur geleden