Afbeelding

Ouderen blij met gerenoveerde jeu de boulesbaan

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN ? Bij Korfbalvereniging DOS Kampen/Veltman is donderdagmiddag de gerenoveerde jeu de boulesbaan heropend. Wethouder Geert Meijering deed dit door de eerste bal te gooien.  De renovatie is betaald met een Sportimpuls van de gemeente Kampen.

De jeu de boulesbaan, die in 2007 tijdens de aanleg van de nieuwe accommodatie van KV DOS werd aangelegd, wordt veelvuldig gebruikt door senioren. 's Maandags (10.00 tot 12.00 uur) en donderdags (14.00 tot 16.00 uur) gaan senioren jeu de boulen tijdens de zogenaamde ?inloopkantine', georganiseerd door Stichting Welzijn in Kampen, in het clubgebouw van de korfbalvereniging. Vier uur per week kunnen senioren bij KV DOS even gezellig samen zijn. Er worden diverse activiteiten gehouden.

KV DOS is hier blij mee, omdat de kantine vaak leeg staat en nu vaker wordt gebruikt. Dat geldt ook voor de jeu de boulesbaan. Na de aanleg van de baan werd er lange tijd nauwelijks gebruik van gemaakt, maar sinds de komst van de ?inloopkantine', wordt de baan veelvuldig gebruikt. De club wilde dan ook graag meewerken aan een oplossing, toen er vragen kwamen over het onderhoud en de staat van de baan. ?De club heeft het slim opgepakt door in te spelen op het aanbod van de Sportimpuls?, is de mening van Jacqueline Dijkslag van Stichting Welzijn in Kampen. Het doel van de Sportimpuls Kampen is om de breedtesport te stimuleren. Scholen, verenigingen, instellingen en stichtingen en andere organisaties kunnen een plan ontwikkelen  waarin mensen worden gestimuleerd om te bewegen. Via de Sportimpuls kunnen de aanvragen dan in aanmerking komen voor een subsidie.

KV DOS bracht de renovatie van de jeu de boules-baan in en kreeg een Sportimpuls van 6000 euro. Met dat geld werd de baan flink onder handen genomen. Voor de renovatie stond de baan deels onder water en was de toplaag en onderlaag van de baan niet in goede conditie. Al deze mankementen zijn aangepakt, tot tevredenheid van de jeu de boulers van Stichting Welzijn in Kampen.

Wethouder Geert Meijering sprak van een ?hartstikke leuk initiatief'. ?Alle complimenten voor de mensen die hierbij betrokken zijn geweest.? Hij was ook zeer te spreken over het feit dat de korfbalvereniging de kantine heeft opengezet voor andere doelgroepen.