Sneeuw en de zondvloed

Sport

IJSSELMUIDEN - Alle varianten van het weer heeft Jasper Riezebos nu wel meegemaakt in zijn eerste Dakar. ?Vandaag heb ik in de sneeuw gereden en kregen we de zondvloed over ons heen. Het is maar een rare boel. What's next??

De tiende etappe van de Dakar 2015 begon met een lange liaison de Andes over, terug naar de Argentijnse kant. Dat betekende dat de motorrijders in de vrieskou de bergen over moesten. Bij de start van de proef, op 3500 meter hoogte, konden ze hun warme wintergoed inleveren bij de organisatie. ?Op het eind kregen we het dan weer terug,? vertelde Jasper Riezebos. ?Maar op het eind van de proef zat een bergpas. Begon het potjandorie te sneeuwen! Onderweg op de verbinding naar het dorp waar we het marathonbivak hebben, kreeg ik nog een stortbui over me heen. We maken gekke dingen mee hier.?

De proef was mooi, vond Riezebos, die in het klassement inmiddels is opgeklommen naar rang 59. ?Het was een prima dag. Mooie, snelle gravelpaden. Ik heb wel lekker gereden. Beetje tijd verloren met zoeken naar een waypoint dat er uiteindelijk niet bleek te zijn. Ik heb goed het gas erop gehouden, maar niet te hard. Nergens voor nodig: ik wil gewoon aankomen. Over een prestatie en het klassement gaan we het volgend jaar wel een keer hebben.?

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21