Afbeelding

Eindelijk hardloopevenement voor ultralopers: De 3 Bruggen Ultra

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)
KAMPEN ? Dit jaar komt er weer een nieuwe loop op de hardloopkalender in Kampen en omstreken. Op 28 november is de eerste editie van de 3 Bruggen Ultra. Een evenement voor ultralopers over een traject (65 kilometer) waar de wind vaak vrij spel heeft.

Initiatiefnemers zijn Erik Kuijer en Bastiaan Winkelaar. Laatstgenoemde was ook al een van de initiatiefnemers van de succesvolle Onderdijksrun. Het rondje Ketelmeer heeft een grote aantrekkingskracht. ?We hebben dat beiden wel eens gedaan. Vervolgens hebben we afgesproken dat we er meer mee wilden doen?, aldus Winkelaar.  Er werd een ronde uitgestippeld, met de drie bruggen (Ketelbrug, Ramspolbrug en Molenbrug) als bakens en scherprechters van de bijzondere loop.

De loop wordt samen met twee leden van Atletiekvereniging Isala ?96 gehouden. De start is op de Kamper atletiekbaan. Daarna gaan de lopers via de Roggebotsluis, De Ketelbrug. De Ramspolbrug en de Molenburg weer naar de finish bij Isala. De loop kan ook in duovorm worden volbracht (twee keer 32,5 kilometer).

We spreken over een loodzwaar evenement. ?Dit is echt een pittige loop. Er zijn veel lange rechte stukken met veel wind.? De organisatie mikt op zo'n honderd deelnemers en werkt niet met sponsors. ?We willen nergens van afhankelijk zijn. Dit is een evenement van de lange afstand, maar wel klein en intiem. Dat willen we zo houden.? Op de route is er alleen bij het wisselpunt op de 32,5 kilometer een verzorgingspost. ?Ultralopers vezorgen zichzelf. Er fietst vaak iemand mee. Dat is toegestaan.?
Op 28 november gaan de deelnemers om 9.00 uur van start. De finish staat gepland omstreeks 17.00 uur. De inschrijving opent vijf maanden voor de start van de loop. Houd de Facebookpagina of de site www.3bruggenultra.nl in de gaten voor nadere informatie.