Interieur OLV of Buitenkerk Kampen
Interieur OLV of Buitenkerk Kampen Annie van 't Zand

Open avond kerkenvisie gecanceld (in tegenstelling tot wat het bericht in de Brug stelt)

Ingezonden Ingezonden

Het bestuur van Stichting Stadsherstel heeft, vanwege de sterk oplopende coronabesmettingen besloten de geplande avond inzake de kerkenvisie op 4 november te cancelen. In de Brug die vandaag op de mat ligt, wordt gesuggereerd dat de bijeenkomst toch doorgaat. Maar die was al gepubliceerd voordat dit bericht van de organisatie bij de redactie bekend was.

De organisatie vertelt: “We hebben ruim een week de ontwikkelingen in met name Kampen gevolgd. Kampen kleurt donkerrood op de landelijke coronakaart, en de besmettingen lopen nog steeds op. Zeker ook het feit dat steeds opnieuw blijkt dat ook gevaccineerde mensen flink ziek worden, al komen ze dan niet in het ziekenhuis, baart ons zorgen.”

De persconferentie op 2 november van het kabinet kunnen we niet afwachten, dat is veel te kort op 4 november. We hebben daarom gemeend dat we nu een besluit moesten nemen en na veel wikken en wegen hebben we dat gedaan.

Onze doelgroep is vaak al wat ouder en als bestuur voelen wij ons hiervoor verantwoordelijk.  Er was al een flink aantal aanmeldingen voor deze avond, dus ook dat maakte het moeilijk omdat we nu eenmaal niet graag teleurstellen. We hebben echter, omdat wij niet willen dat men door een bezoek aan onze avond ziek wordt, toch besloten om de avond te cancelen.