Afbeelding

Iris Kindcentra en Het Stroomdal halen dieren naar Onderdijks

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Basisschool Het Stroomdal in de Kamper wijk Onderdijks heeft sinds afgelopen woensdag nieuwe bezoekers gekregen. Geiten, konijnen en kippen lopen rond op een speciaal afgebakend terrein van de school. Het resultaat van een mooie samenwerking tussen de basisschool, Iris Kindcentra en Kinderboerderij Cantecleer.

Afgelopen woensdag konden de dieren hun nieuwe plek op de school innemen. Tot groot enthousiasme van de kinderen. De dieren worden geleend van de Kamper kinderboerderij en worden in vakanties even teruggebracht naar Cantecleer. Eigenlijk zouden de dieren al in augustus komen, maar de ophokplicht in verband met vogelgriep gooide roet in het eten.

Truus Biemond van Iris Kindcentra is blij met het initiatief. Deze stichting brengt school en kinderopvang in de wijk samen en is onder andere gevestigd in Het Stroomdal. Ze spreekt ook namens de basisschool. "Wij willen graag dieren naar Onderdijks halen. In deze wijk zie je dit soort dieren niet. Wij willen kinderen graag leren waar ons eten vandaan komt.?

Daarnaast is er ook nog het sociale aspect. "Kinderen kunnen de dieren aaien en knuffelen, maar het houden van dieren brengt ook bepaalde verantwoordelijkheden met zich mee. De dieren moeten eten en drinken hebben en de hokken moeten worden schoongemaakt." Elke week krijgt een klas de verantwoordelijkheid over de dieren. Bij de overdracht is het van belang dat de kinderen elkaar goed informeren. Kinderen kunnen zo van elkaar leren."

Daarnaast past het houden van dieren perfect bij het praktijkonderwijs op het Stroomdal, waarbij de moestuin centraal staat. In verschillende grote bakken worden allerlei groenten geteeld, zoals wortels, ui, prei en sla. "We hebben zes bakken. Zo bouwen we verder aan de brede school op het Onderdijks.?

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 18 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 23 uur geleden