Invallers bezorgen KHC een punt op de valreep

VRIEZENVEEN - KHC heeft zaterdag een punt gepakt bij DOS ’37. Het zag er somber uit voor KHC, maar vlak voor tijd zorgde Jorik Schuur voor de gelijkmaker.

KHC was in de eerste 35 minuten de bovenliggende partij. De ploeg kreeg enkele kansen om de score te openen, maar dat lukte niet. Vlak voor rust was KHC-goalie Arian Sevok belangrijk voor zijn ploeg. Durk van der Leest wilde de bal controleren, maar liet zich verrassen door Menno Kamphuis. Met een knappe redding wist Sevok de 1-0 te voorkomen.

Na rust begon KHC sterk aan de tweede helft. De bezoekers waren gevaarlijk via Hushan Ali en Boaz Smits. De grootste kans was voor Brenn de Lange. “Die moest hij eigenlijk maken, maar hij schoot over”, aldus KHC-trainer Kenan Durmusoglu. In de 51te minuut kwam DOS op 1-0. Durk van der Leest liet zich verrassen door Kamphuis, waarna hij alleen opdook voor het doel. In eerste instantie trof hij geen doel, maar in de rebound was het alsnog raak. Daarna was DOS enige tijd de bovenliggende partij. Goalie Sevok hield KHC in de wedstrijd.

In de laatste tien minuten koos KHC vol voor de aanval. DOS werd teruggedrongen. Dat betaalde zich in de blessuretijd uit met een hoofdrol voor twee invallers. Levai Vos nam de corner. Vervolgens knikte Jorik Schuur de 1-1 binnen. “Zo zie je maar weer dat je het met de hele selectie doet. In de eindfase moeten we doortastender worden in het afwerken en in de eindpass. Daar is nog werk aan de winkel, maar we rechten altijd onze rug.”

Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 12 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 13 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 15 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 23 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen gisteren
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen gisteren
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 28 mrt, 06:57
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57