Nikki Smeman met haar paard Kardashian
Nikki Smeman met haar paard Kardashian Foto: RvM Sportfoto

Veel prijzen voor Deltaruiters bij Samen Sterk Dressuurcompetitie in eigen manege

· leestijd 2 minuten Sport

IJSSELMUIDEN - De accommodatie van de Deltaruiters stond de afgelopen week in het teken van de Samen Sterk Dressuurcompetitie Paarden, die een jaar was uitgesteld vanwege corona. De Deltaruiters waren goed vertegenwoordigd en hebben zich van hun beste kant laten zien. Dit resulteerde in goede kwalificaties in de ranglijsten. 

In de klasse B was Nikki Smeman onverslaanbaar tijdens haar debuut met haar paard Kardashian waar zij nog maar zes weken een combinatie mee vormt. Zowel tijdens de eerste als de tweede proef wist ze de winst te pakken met 213,5 en 201,5 punten.

De vierde prijs was voor Jorita Meuleman met haar Lady Leatherdale. Zij behaalde 199,5 punten, nadat er tijdens het opzadelen een loslopend paard voorbijkwam. Lady Leatherdale vond het allemaal wel erg spannend zo in het donker, maar ze zette onder het zadel toch weer haar beste beentje voor. De tweede proef was voor deze combinatie goed voor een zesde prijs met 194,5 punten. Manouck van den Berg sloot de rij met de vijfde prijs voor de Deltaruiters met haar mooie schimmel Mac Diamond. Zij reden samen 198 punten bij elkaar tijdens hun eerste proef. 

Eline Lodewijk heeft met Make My Day een vijfde prijs behaald in de klasse L1 met 196 punten. De jury sprak over een prachtige combinatie met veel potentie. In de klasse L2 mocht Linda Kok een vijfde prijs ophalen. Met Wandermaerchen reed ze 200,5 punten bij elkaar. In klasse M1 liet Manouck van den Berg van haar horen. Zij reed samen met Kaboom tijdens de eerste proef 210,5 punten bij elkaar, goed waren voor een derde prijs. Tijdens de tweede proef liep Kaboom naar 197 punten en was de combinatie goed voor een vijfde prijs. 

Therese van Dijk-Van der Scheer vertegenwoordigde de Deltaruiters in de klasse Z1. Zij deed dit met haar paard Tresforte Homme Royal, waarmee ze 215 punten tijdens de eerste proef verzamelde. Ze eindigde als derde in het klassement. 

Vrijdagavond werd de Klasse Z2 en ZZ-light verreden. Deze klassen werden samengevoegd voor het eindklassement. Voor het klassement van de eerste proef wist Mellany van de Vorstenbosch met Luxform’s Grappa Una een eerste plek te bemachtigen in het ZZ-licht met 237,5 punten. Linda Kok pakte hier een tweede prijs met De Niro’s Maerchen (225 punten). Ook de tweede proef van De Niro’s Marchen was goed voor een plaats op het erepodium, een derde prijs met 218,5 punten. In deze klasse Z2, liet Jacco Doornwaard van zich horen tussen alle startende dames namens de Deltaruiters. Vrijdagavond debuteerde hij met Il Primo Dio in de klasse Z2. Hij kan tevreden terugkijken met een tweede prijs bij de tweede proef (221 punten). 

Naast al het dressuurgeweld bij de Deltaruiters in IJsselmuiden werd er zaterdag in Nunspeet gesprongen door Gerco Rienties met paard Kardenta a la Muis in de klasse M. Hij ging met de tweede prijs naar huis. Voor de ponyruiters was er zaterdag ook een springwedstrijd in Kampen georganiseerd. De familie Slendebroek liet van zich horen tijdens de tweede wedstrijd van de Zilveren UI competitie. Sherise reed hier haar allereerste springwedstrijd met de doorgeschoven pony Goldberg’s Chilayne naar een eerste prijs in de klasse BB , categorie ABC met 77,5 stijlpunten. Roselyn behaalde met haar pony Sparkey’s Dream een eerste prijs in het eerste parcours in de klasse B, categorie ABC met 77,5 stijlpunten. Tijdens het tweede parcours mocht zij ook de eerste prijs ophalen door het behalen van de hoogste aantal stijlpunten (77,5 punten).

Gerard Meijeringh