PSEUDOMORFOSEN; mineralen die hun identiteit verhullen

Ingezonden Ingezonden

Herman van Dennebroek houdt op vrijdag 19 november een lezing over het onderwerp: ”PSEUDOMORFOSEN; mineralen die hun identiteit verhullen”. ?In de mineralogie word onder “pseudomorfose” verstaan: de kristallisatie van een mineraal in een kristalvorm, die niet van dat mineraal zelf is. Dat klinkt geheimzinnig, maar in de lezing zal een groot deel van het geheim ontrafeld worden. Herman zal aan de hand van een groot aantal foto’s van pseudomorfosen uit de eigen mineralen verzameling uitleg geven over dit fenomeen. 

Na de pauze gaat Herman met u “Quizzen met Mineralen”. Het herkennen van mineralen in een actieve werkvorm. 
Voor het herkennen van mineralen (welk mineraal is het?) kunnen we diverse testjes doen, maar testen is niet altijd mogelijk en dan moet je terugvallen op uiterlijke kenmerken van het mineraal. Na de inleiding is er een quiz. 

Aanvang van de lezing is 20.00 uur. De zaal is open om 19.30. Wij vragen een vrijwillige bijdrage van 5 euro. U krijgt hiervoor ook koffie of thee. 

Plaats Wijkcentrum de Weijenbelt Campherbeeklaan 82, 8024 BZ Zwolle. Zij ingang aan de noordkant (Milieuraad) Wij verzoeken even een mailtje te sturen als u komt: c.nauta@home.nl 

Bijgaand een foto van de heer Dennebroek.