DOS Kampen was de laatste winnaar (2019) van het Futisala Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap.
DOS Kampen was de laatste winnaar (2019) van het Futisala Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap. Foto: Tennekes

Opnieuw streep door Futisala Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Evenals vorig jaar kunnen de Kamper voetballiefhebbers in december niet genieten van het Futisala Zaalvoetbal Kampioenschap. De organisatie heeft besloten om een streep te zetten door het evenement.

De organisatie kwam al voor de persconferentie van afgelopen dinsdag over de nieuwe coronamaatregelen tot de conclusie om het toernooi niet door te laten gaan. Al eerder klonken er geluiden dat het kabinet het coronatoegangsbewijs wilde doorvoeren in de amateursport. Na overleg met het bestuur van Futisala werd besloten om een streep door het zaalvoetbaltoernooi te zetten voor dit jaar, ook omdat het virus en de ontwikkeling onbestendig zijn. 

“Er was al langer duidelijk dat het deze kant op zou gaan voor sporters en bezoekers. Het borgen van dat soort maatregelen en aanvullende maatregelen is een omvangrijk traject”, zegt Marien Schouls namens de organisatie. Daarnaast wijst Schouls op de vrijwilligers en de vele vraagtekens. Om te voldoen aan de maatregelen moet meer worden gevraagd van de vrijwilligers. Met dit besluit is er duidelijkheid voor iedereen.” Ook voorkomt het schrappen van het toernooi in 2021 dat er onnodig kosten worden gemaakt. “We zijn een financieel onafhankelijk toernooi en rekenen geen kosten voor de deelnemers. Maar als je dan kosten maakt en vervolgens gaat het toernooi niet door, dan is dat financieel een tegenvaller”, aldus Schouls.

De organisatie had goede hoop dat het toernooi dit jaar wel zou kunnen doorgaan. “Het ging de goede kant op, het zag ernaar uit dat we naar het nieuwe normaal zouden gaan. Maar als je dan ineens de besmettingscijfers weer ziet oplopen, dan wordt het lastig”, aldus Schouls. 

De organisatie had dezelfde opzet voor ogen. “Een klein voortoernooi waarbij vier of vijf teams zouden strijden voor twee finaleplaatsen. Op de finaledag zouden dan acht teams het hoofdtoernooi spelen”, aldus Schouls, die aangeeft dat de organisatie ernaar streeft om voor iedereen een veilig, gezond en toegankelijk toernooi te kunnen organiseren. “In 2022 hopen we alsnog samen met alle vrijwilligers, sporters en sponsoren een nieuwe editie van het Futisala Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap te organiseren.”

Gerard Meijeringh

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.