Ten Brinke Set-Up DS 1 Set-Up IJsselmuiden

Ten Brinke Set-Up DS 1 wint derby van koploper Reflex DS 2

· leestijd 2 minuten Sport Ingezonden

Uitslag: Reflex DS 2 - Ten Brinke Set Up DS 1 | 1 - 3

Eindelijk was het zover! Vrijdagavond mochten de dames van Set-Up het opnemen tegen de koploper en tevens onze grootste rivaal, Reflex Kampen. Een heerlijke wedstrijd om naar uit te kijken, maar nog mooier om hem te spelen. Set-Up wilde revanche nemen op de laatste wedstrijd die was gespeeld tegen Reflex DS 2 én op de laatste competitiewedstrijd tegen S.V.M DS 1, die beide in een teleurstelling eindigden. Kortom, men was gebrand om deze wedstrijd winnen.

Met veel enthousiasme en gezonde spanning stapte Set-Up het veld op voor de eerste set. Er werd scherp begonnen en Set-Up kwam meteen al op een mooie voorsprong van een aantal punten. Reflex had wat meer tijd nodig om op gang te komen, maar toen de thuisploeg er eenmaal stond was de wedstrijd helemaal aan. De rally’s die volgden waren slopend, maar Set-Up bleef vertrouwen houden in eigen spel. Dat resulteerde dan ook in een mooie uitslag van 22-25 voor Set-Up.

De tweede set was het tegenovergestelde van de eerste set. Set-Up maakte te veel eigen fouten en liet Reflex in hun ritme komen. Kortom, Set-Up zat in een dip. Wel is het zaak om weer uit die dip te komen. Daar was in de tweede set helaas geen tijd meer voor, maar Set-Up bleef het vertrouwen houden dat men de wedstrijd weer om kon zetten. De set eindigde dan ook in 25-15 voor Reflex.

Vraag je je af hoe je het beste een set kan beginnen na zo’n verloren set? Nou zo, met een geweldig kil block van Sanne Kalter! De toon was meteen gezet en Set-Up pakte de draad van de eerste set weer op. De service lag veel beter dan de vorige set, waardoor men meer druk kon zetten. De sterke middenaanval die Reflex had, kon zo minder benut worden. Het liep gelijk op richting het einde van de set en zo liep ook de spanning op. Als je zo dichtbij bent, dan wil je absoluut niet verliezen. Gelukkig werd Set-Up dit ook gegund door de scheidsrechter, die bij een stand van 23-24 een einde maakte aan deze spannende set. Uitslag: 23-25 voor Set Up.

Voor aanvang van de laatste set besloten de dames van Set-Up dat 4 sets wel genoeg was voor deze dag en dat men dus maar snel een einde aan de wedstrijd moest maken. Vol enthousiasme gingen men het veld in. Set-Up had veel tegenstand verwacht, maar Reflex leek de wedstrijd al opgegeven te hebben. Dit kwam mede, doordat Dyan begon met een sterke service serie en Kalter aan het net niet te stoppen was. Reflex kwam er niet meer langs en sloeg uit frustratie de ballen in het net en zelfs onder het net door. De voorsprong liep langzaam steeds verder uit en Reflex was nergens meer te zien. Ook niet op de tribune, want die zat bijna helemaal vol met supporters van Set Up. Bedankt! Als kers op de taart mocht Lydia haar eerste speelminuten van dit seizoen maken en dat deed ze fantastisch. Met een sterke service gaf ze Reflex echt geen kans meer. Aan het einde van de set kon Reflex ons de hand schudden dat 4 sets inderdaad genoeg was voor deze dag. Uitslag: 11-25 voor Set Up.