College verlangt naar exploitant hotel Koornmarkt

Algemeen

(door Nick de Vries)
KAMPEN - Een hotel aan de Koornmarkt in het leegstaande universiteitsgebouw is wat het college betreft nog steeds zeer gewenst. Dat meldde wethouder Gerrit Jan Veldhoen dinsdag. In het verleden (2012) toonde Congres- en partycentrum Coelenhage al eens interesse, maar de plannen liepen stuk op de prijs. Stichting BOEI, een organisatie die doorgaans onderzoek doet naar het herbestemmen van industrieel erfgoed, doet momenteel onderzoek naar het pand.

"Wij geven ruim baan om een hotel te faciliteren", aldus Veldhoen die stelt dat er in Kampen absoluut behoefte is aan een extra hotel. "We verbazen ons er eigenlijk over dat die er nog niet is. Zeker in de zomer moeten er bijvoorbeeld vanuit de passantenhaven veel toeristen doorgestuurd worden naar Zwolle als ze willen overnachten."
De wens om een hotel in de omgeving van het schoolgebouw Via te situeren, bestaat ook nog steeds. Dit hotel zou vooral onderdak moeten bieden aan personen die werken op de nabijgelegen industrieterreinen.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 9 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 10 uur geleden