Een van de vele hoge ballen bij een matige, maar wel boeiende IJsselderby.
Een van de vele hoge ballen bij een matige, maar wel boeiende IJsselderby. Foto Tennekes

Efficiënt ‘s-Heerenbroek boekt geflatteerde zege in derby tegen Wilsum

KAMPEN - ’s-Heerenbroek en Wilsum deden zaterdag weinig voor elkaar onder. Toch won ’s-Heerenbroek ruim met 3-0. Wilsum verzuimde voor rust toe te slaan. ’s-Heerenbroek was wel efficiënt en profiteerde optimaal van individuele fouten bij de bezoekers.

Op een moeilijk bespeelbaar veld kreeg Wilsum in het eerste half uur drie goede kansen om de score te openen. Na een corner ging een inzet van Jelle van Petten via het been van Bart Schoonhoven net naast. Even later kopte Schoonhoven tegen de lat uit een corner. Daarnaast had Gert Jan Sollie de bal voor het inschieten, maar hij mikte naast.

’s-Heerenbroek liet vervolgens zien hoe het wel moet. Na onnodig balverlies van Patrick Plette schakelde ’s-Heerenbroek razendsnel om. Jesper Wennemers tikte vervolgens de 1-0 binnen. Vlak voor rust behoedde Teko Malanda Wilsum voor een 2-0 achterstand. De goalie van Wilsum verrichtte een knappe redding op een kopbal van Jesper Wennemers.

Vroeg in de tweede helft viel verdediger Jelle van Putten geblesseerd uit. Een gevoelige aderlating voor Wilsum. Vervolgens verzuimde Gert Jan Sollie om een goede kans om te zetten in de gelijkmaker. Wilsum ging steeds meer risico’s nemen en dat buitte ’s-Heerenbroek goed uit in de laatste tien minuten. Noël Hofstede verspeelde de bal en ’s-Heerenbroek profiteerde. Jesper Wennemers legde breed op Rob Henniphof, die simpel kon scoren. In de 87ste minuut viel ook nog de 3-0. Dennis Zwanepol speelde te zacht terug. Jonno Pruim zette keeper Malanda onder druk, veroverde de bal en scoorde. De vraag was of Pruim een overtreding zou hebben gemaakt. Volgens Wilsum-trainer Dick Schrijer was dat het geval. “Dit doelpunt had afgekeurd moeten worden”, was hij stellig.

Volgens Schrijer had zijn ploeg meer verdiend. “We hebben hard gewerkt, maar de kansen niet afgemaakt. En we hebben de doelpunten te gemakkelijk weggeven, maar dat kwam ook doordat we meer risico’s moesten nemen. We waren zeker niet minder dan ‘s-Heerembroek en hadden wel een puntje verdiend.”

Freddie van den Burg van ‘s-Heerenbroek dacht er ietsje anders over. “We hebben gewonnen op basis van effectiviteit. De zege was niet onverdiend, maar wel geflatteerd. Als je naar de uitslag kijkt, kun je denken dat het een simpele zege was voor ‘s-Heerenbroek, maar het was absoluut geen makkie. Tegen Zalk viel het voor ons de verkeerde kant op, nu was het precies andersom. Dat mag ook wel eens een keer, maar deze overwinning was wel geflatteerd. Deze uitslag heeft Wilsum niet verdiend.” ‘s-Heerenbroek bekert zaterdag thuis tegen tweedeklasser Veensche Boys. Een speciaal affiche voor de vierdeklasser. “Het is voor ons de slagroom op de taart”, aldus Van den Burg.

Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 21 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00