Afbeelding

Nieuwjaarsconcert met het Urker Visserskoor Crescendo

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN - In de Bovenkerk in Kampen vindt zaterdag 17 januari 2015 het tiende traditionele Nieuwjaarsconcert plaats. Aan dit concert werken mee: het Urker Visserskoor Crescendo onder leiding van Louwe Kramer. Het orgel wordt bespeeld door Pieter Heykoop en Harm Hoeve. Piet Baarssen neemt de bariton voor zijn rekening.


Tijdens het concert wordt een collecte gehouden waarvan de opbrengst bestemd is voor de Eliëzer- en Obadjaschool in Zwolle. Dit is een school met speciaal onderwijs, voor leerlingen die intensieve begeleiding nodig hebben. Uitzonderlijk is dat het speciale onderwijs gegeven wordt op geroformeerde grondslag.

Het concert begint om: 19.00 uur. De deuren van de kerk gaan open om: 18.30 uur. De kerk wordt tijdens het concert verwarmd. Volgens de organisatie gaat het hier om een bijzonder nieuwjaarsconcert. ?Het is dit jaar namelijk de tiende keer dat het Nieuwjaarsconcert plaatsvindt. Het Traditionele Nieuwjaarsconcert is de afgelopen jaren een begrip geworden. De bezoekers komen van heinde en ver om van deze avond getuige te zijn. Deze avond hoopt het bekende Urker Visserskoor Crescendo mee te werken. Dit koor zal met zijn imponerende klanken de mooie Bovenkerk geheel vullen.?
De massale koor- en samenzang wordt begeleid door de organisten Pieter Heykoop en Harm Hoeve. Er wordt een cd-opname van het concert gemaakt door Excellent Recordings, deze cd kan na afloop van het concert besteld worden door de bezoekers. A.C.W. Hak verzorgt de opening en de sluiting en meester Van Garderen vertelt het verhaal.

Kaarten voor het concert kunnen besteld worden op: www.naarhetconcert.nl. Hier kan men ook terecht voor meer informatie over het concert.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.