Het Deltasteur Masters team
Het Deltasteur Masters team eigen foto

Deltasteur Masters weer in actie op NK voor clubteams

Sport Ingezonden

Voor het eerst in ruim 1,5 jaar kwam de wedstrijdgroep van de Masters van Deltasteur weer in actie op een wedstrijd. In Amersfoort werd de Nederlandse Masters Club Meet georganiseerd. Een wedstrijd voor clubteams, waarbij de zwemmers in verschillende leeftijdscategorieën punten verzamelen voor het eindklassement. Het deelnemersveld was zeer sterk bezet en er werden zelfs 2 Europese- en 3 Nederlandse Masters Records gezwommen. Organiserende vereniging ZPC Amersfoort won het toernooi, gevolgd door PSV uit Eindhoven en DAW uit Alkmaar. De Masters van Deltasteur gingen voor een top 20 notering en behaalden zelfs een 16e plaats!

Het was wel even weer wennen, maar ook ontzettend leuk om weer eens te racen. Niet iedereen heeft de afgelopen 1,5 jaar optimaal kunnen trainen en er is totaal geen wedstrijdritme. Toch werd er goed gezwommen. Tom de Lange (Heren 25+) beet het spits af met een prachtig persoonlijk record op de 200m wisselslag. Stein Bakker (Heren 40+) debuteerde en zwom meteen 4 persoonlijke records.

Het damesestafetteteam, bestaande uit Gea van der Schaaf, Fabiola Bosman, Nienke Fuite en Margriet Leeffers, werd 1e op de 4x50m wisselslag (D120+). Het herenteam, bestaande uit Sander de Velde, Tom de Lange, Stein Bakker en Patrick de Jonge (H120+), werd 3e op de 4x50m vrije slag.

De volgende wedstrijd is op 18 december in Lelystad. Hopelijk worden daar de tijden van afgelopen weekend weer aangescherpt.