Afbeelding

Raadspraat VVD: Kampen Daadkrachtig en Verbindend

· leestijd 1 minuut Algemeen

"In de media is er de laatste weken veel over geschreven. De SP heeft tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering van 2014 het vertrouwen in de coalitie en daarmee ook in het college opgezegd. De SP stond er op dat de Huishoudelijke Hulp 1 (HH-1) als maatwerkvoorziening behouden blijft binnen de WMO. In het raadsvoorstel en zo is het de laatste maanden ook besproken in de commissie, vraagt het college een besluit van de raad om met ingang van 1 januari 2015 HH-1 niet meer aan te bieden als individuele WMO-voorziening.

Er is een overgangsperiode tot 1 juli 2015. In deze periode vinden de keukentafelgesprekken plaats. Om vervolgens te bepalen hoe de situatie per 1 juli is. Mensen die HH-1 hulp nodig hebben maar om financiële redenen dat zelf niet kunnen bekostigen, komen in aanmerking voor de regeling bijzondere bijstand. Het amendement van de SP is verder door geen enkele fractie gesteund. Dat geeft ook iets aan!!
De komende tijd moet duidelijk worden hoe we integraal kunnen sturen. Hoe kunnen we de link leggen tussen veiligheid en andere terreinen binnen de 3 decentralisaties.
In de laatste raadsvergadering van dit jaar heeft de raad een besluit genomen over de verantwoordelijkheid voor de volledige jeugdzorg, de begeleidingsfuncties en een beperkt deel van de persoonlijke verzorging van de AWBZ. En over de arbeidsmarkt (Participatiewet) en de vernieuwde WMO. De VVD vindt dat iedereen die kan mee moet doen in de samenleving!

Hoe verder
Kampen, een daadkrachtige en verbindende partner in Veiligheid, deze nota sprak de VVD bijzonder aan. Voor u als burger wonen in een veilige samenleving en aan de andere kant integraal beleid bij de gemeente. Er wordt goed samengewerkt met de Politie, het Openbaar Ministerie en de Veiligheidsregio. Veiligheid is een verantwoordelijkheid dat iedereen raakt. Zowel de overheidsinstellingen als de inwoners van de gemeente Kampen. Iedereen heeft daarin zijn eigen verantwoordelijkheid en zijn eigen rol!
De gemeente Kampen behoort tot 25% van de veiligste gemeente van Nederland, daar zijn we blij mee, maar er valt altijd nog wat te verbeteren.

Parkeerterrein Buitenhaven
De VVD heeft samen met de Christen Unie een amendement ingediend voor het parkeerterrein aan de Buitenhaven, ondanks het duidelijke standpunt, dat er wel een parkeerterrein komt, maar een goedkopere variant met nagenoeg niet minder parkeerplaatsen. Door te kiezen voor de sobere variant blijft er budget over voor meer en betere parkeervoorzieningen elders in de stad. Het amendement van CU en VVD heeft geen meerderheid in de raad opgeleverd!

Terugkijken en vooruit
Tot slot terugkijkend aan het eind van het jaar mogen we ons verbaasd afvragen wat hebben we allemaal weer voor elkaar gekregen. De VVD fractie en bestuur wenst alle inwoners van Kampen en IJsselmuiden en het college van B&W en alle ambtenaren van de gemeente Kampen een goede Jaarwisseling en een Gelukkig 2015."

Elsa Pelleboer van de VVD-fractie.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.