Ten Brinke Set-Up DS 1 Set-Up IJsselmuiden

Ten Brinke Set Up DS 1 schakelt derde divisionist S.V.I. DS 1 uit in beker.

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Uitslag: S.V.I. DS 1 - Ten Brinke Set Up DS 1 | 2 –3

Afgelopen woensdagavond stond voor Set-Up dames 1 de eerste bekerwedstrijd op het programma. Vovem DS 1 Emmeloord had in de eerste bekerronde afgezegd tegen Set-Up, dus kreeg Set-Up de 3-0 overwinning waardoor men door mocht naar de tweede ronde. Daarin moest Set-Up IJsselmuiden het opnemen tegen derde divisionist S.V.I.-dames 1.

Dames 1 is momenteel bezig met een winnende reeks wedstrijden en was erop gebrand ook deze bekerwedstrijd hieraan toe te voegen. Coach Edwin gaf de dames mee er onbevangen in te gaan en vrij uit te spelen, we hadden tenslotte niks te verliezen.

Zelfverzekerd begon Set-Up aan de eerste set waarin men goed mee kon komen met het team uit Zwolle. Ballen werden goed verdedigd en geslagen en het liep tot het einde gelijk op. Set-Up trok aan het langste eind en won met het minimale verschil 23-25.

De tweede set stond gelijk aan de eerste set, de punten werden om en om verdeeld. S.V.I. Zwolle was in haar nadeel met de kleine service ruimte en gaf Set-Up aardig wat punten mee door uit of in het net te serveren. Helaas gaf S.V.I. de setwinst niet cadeau en verloren Set-Up de derde set met 25-23.

Stand 1-1, op naar de derde set. Set-Up begon erg sterk en zette gelijk een 6-0 voorsprong op het tel bord. S.V.I. werd wakker geschut en kwam al snel weer dichterbij. De thuisploeg kwam niet meer lekker in eigen spel en er slopen er steeds meer fouten in. Eindstand 25-19 voor S.V.I.

De vierde set moest men alles gaan geven wilden Set-Up verder komen in de beker. Er werd goed gestart en fel gespeeld. Ondanks dat ging het met de punten weer om en om. De tegenstander gaf nog niet op en Set-Up ook zeker niet. Met goed verdedigend spel en slimme balletjes trok Set-Up de vierde set op wilskracht naar zich toe met 22-25.

De stand was weer gelijk en de winst trok aan onze lijn, deze moesten we alleen nog even binnenhalen. Met enthousiast geschreeuw zowel in het veld als aan de kant, had Set-Up al snel een goede voorsprong te pakken. Met nog een theekransje tussen de scheids en de aanvoerder van Zwolle kwam de stand op 11-6. Zwolle kwam in een zwak moment van Set-Up nog bij tot een stand van 14-10 waarna hun buiten aanvaller besloot dat de wedstrijd lang genoeg had geduurd en de bal uitsloeg. Eindstand 15-10 voor Set-Up!

Coach blij en Set-Up dames blij want winnen van een derde divisionist doen we niet wekelijks… zelfs de scheids was weggeblazen door deze winst! Op naar de 1/8 finales van de beker waarin we het op gaan nemen tegen Lycurgus dames 1 die momenteel 1e staan in de derde divisie.