Stockfoto: Gerard Meijeringh

Verliezend IJVV komt sneu weg in Den Ham

DEN HAM - IJVV beleefde zaterdag een zure middag in Den Ham. De ploeg van trainer Emiel Diender had de wedstrijd goed onder controle, maar verloor uiteindelijk met 3-2. Twee rake vrije trappen en een rode kaart voor Lenhard de Velde kwamen hard aan bij de IJsselmuidenaren.

Er was lange tijd niets aan de hand voor IJVV. De ploeg verzuimde om voor rust op voorsprong te komen. Al in de 1e minuut was er een buitenkansje voor Jonathan van Marle na een fout van de keeper, maar Van Marle pakte het cadeautje niet uit. Daarna was IJVV voor rust nog twee keer gevaarlijk.

Jorian Wellenberg, die de plek innam van aanvaller Arjan Wiegers, schoot uit de draai over. Een inzet van Tim Roeland werd gekeerd door de keeper. Vlak voor rust was Den Ham voor het eerst gevaarlijk. Een speler van de thuisploeg kopte tegen de lat. Vervolgens had IJVV-doelman Julian van de Wetering een prima redding in huis bij de rebound.

Direct na rust wist Van de Wetering weer de 1-0 van Den Ham te voorkomen. Even later (50ste minuut) kwam IJVV op voorsprong via Tim Roeland. Lang kon IJVV niet van deze voorsprong genieten. In de 54ste kwam Den Ham langszij uit een vrije trap. In de 60ste minuut dacht IJVV weer op voorsprong te komen, maar de goal werd afgekeurd, tot onbegrip van IJVV.

Drie minuten later kwamen er wederom protesten van IJVV richting de arbiter. Die stuurde Lenhard de Velde met rood van het veld, nadat hij via een overtreding een aanval van Den Ham in de kiem smoorde. “Een onterechte rode kaart”, was de mening van IJVV-trainer Emiel Diender. Tot overmaat van ramp scoorde Den Ham ook nog uit de toegekende vrije trap. Een minuut later viel de 3-1 uit een scrimmage.

In no-time was de wedstrijd IJVV uit de handen geglipt. De ploeg deed er alles aan om nog terug te komen. Dat lukte via Roeland. Gerjon van den Berg raakte de lat. In de rebound scoorde Roeland de 3-2. IJVV was vlak voor nog heel dicht bij de 3-3. Van Marle tikte de bal tegen de lat.

Emiel Diender verklaarde na afloop dat hij zijn ploeg niks kan verwijten. “Ik heb niks te klagen. We hadden de wedstrijd onder controle en voetbalden goed. Maar Den Ham scoort twee keer uit een vrije trap en je verliest Lenhard door een onterechte rode kaart. Dat kun je niet bedenken”, aldus Diender.