Afbeelding

Einde lijkt nabij voor 32 van Kampen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)
KAMPEN - Het lijkt er sterk op dat volgend jaar de laatste editie wordt gehouden van de 32 van Kampen. De organiserende commissie bij atletiekvereniging Isala ?96 vindt dat het tijd wordt voor een verfrissend ander hardloopevenement. Er is nog een kans dat de 32 van Kampen blijft op de hardloopkalender, maar dan zullen anderen het voortouw moeten nemen.

?32 van Kampen stopt op 28 maart 2015 na tien grensverleggende edities', twitterde Isala zondagmiddag. Een verrassende mededeling. Het evenement werd in 2005 voor het eerst gehouden en groeide uit tot een succesvolle loop.

Rudy Schilder is een van de initiatiefnemers en zit al jaren in de organisatie. ?Het is tijd om wat anders te bedenken?, vertelt hij. ?Er zijn genoeg andere uitdagingen. Er zijn links en rechts verschillende verfrissende ideeën geopperd, zoals een Bruggenloop of een ultraloop.? Vooralsnog lijkt de Bruggenloop het meest serieus. ?Dat hebben we in het verleden ook als eens gedaan. Deze route, met de Stadsbrug en de Molenburg, wordt door veel lopers als training gedaan. Er zijn mensen die zich hier in willen verdiepen.?

Terug naar de 32 van Kampen. Schilder beschrijft het als een ?mooi evenement'. ?De afstand van 32 kilometer is uniek, maar qua evenement is het niet uniek. Er zijn wel meer van dit soort evenementen. Wij willen bijzonder blijven en verfrissend zijn. Het is tijd voor een nieuw verfrissend evenement. We hebben dit bij de vereniging neergelegd. Maar het hoeft niet het einde te betekenen, mits er andere mensen zijn die het willen overnemen. Maar die kans acht ik klein.? De organisatie wil waardig afscheid nemen. ?Veel deelnemers hechten waarde aan een mooie herinneringsmedaille. Daar gaan we voor zorgen. Dat is het meest concreet. Meer kan ik nog niet zeggen. Extra dingen kosten geld. We zijn in onderhandeling met ondernemers.?