Eilander verdient plaats voor Jumping Amsterdam

Sport

BUNSCHOTEN - Laura Eilander van De Deltaruiters is afgelopen zondag in Bunschoten in de klasse Z eerste geworden met haar paard Zafira. Hiermee heeft ze zich geplaatst voor Jumping Amsterdam op 28 januari.

Eiland leverde een sterke prestatie in Bunschoten op een tweefasenparcours.  In de tweede fase had ze een tijd van 23.13 en dat was maar liefst vier seconden sneller dan de nummer twee.

In Emmeloord reed Jolien Felix met Spetter een selectiewedstrijd voor de Felix Accountants Dressuurcup. Ze behaalde  een eerste plaats in de klasse B. Zij heeft zich hiermee geplaatst voor de finale op 27 december in Genemuiden. Anna Holtland pakte met Drieske een derde plaats.

Zaterdag is Wendy uijt de Boogaardt met twee paarden gestart op het indoor concours in Vollenhove. In de klase M2 wist zij met Eros HVB tweemaal tweede te worden.  In de klasse M1 behaalde zij met Darlingmood twee keer een eerste plaats. Bij een bixiewedstrijd in IJsselmuiden eindigde Manuela Smit als eerste met haar pony Shadow in de dressuurklasse AA.