Open Huis Ikonenmuseum: Gratis toegang

Cultuur

KAMPEN - Het Ikonenmuseum Kampen houdt zaterdag 27 december een open huis waarbij de toegang geheel gratis is. Deze geste naar de (Kamper) bevolking is onder andere gedaan om deze op een vrijblijvende wijze kennis te maken met het Ikonenmuseum (Buiten Nieuwstraat 2) en als dank aan de gemeente Kampen voor de verleende subsidie.

Het Ikonenmuseum is sinds 2005 voor velen een nieuwe trekpleister in Kampen. Een gebouw, dat vroeger deel uitmaakte van een middeleeuws klooster. Een rijke collectie ikonen, die nergens anders in Nederland zo te zien is. Als Kampenaar moet je er geweest zijn. Het Ikonenmuseum is namelijk meer dan de eigen collectie aan ikonen. Er wordt samengewerkt met belangrijke buitenlandse musea. Het museum heeft haar vensters geopend. Het verbindt de intimiteit van ikonen met de wereld.

De huidige tentoonstelling ´Wonder van de Geboorte´ laat nooit eerder getoonde Russische en Griekse ikonen uit particuliere collecties zien, die verband houden met de geboorte. De tentoonstelling legt een verband tussen de voorstellingen op de oude ikonen en de huidige gebruiken rond de geboorte van een kind. "Passend in de Kersttijd, die voor ons ligt, maar dat niet alleen. Eenmaal binnen, vind je namelijk de rust die hoort bij een intieme, tastbare en toch onverklaarbare wereld".

?Graag willen wij uw gastheer zijn. De koffie staat klaar!?
www.ikonenmuseumkampen.nl