Afbeelding
Stefan Verkerk

Meerdere woningen binnenstad ontruimd vanwege schoorsteenbrand

112

KAMPEN - De brandweerkorpsen van Kampen en IJsselmuiden zijn zaterdagavond en in de nacht naar zondag enkele uren druk geweest met een woningbrand in de Oudestraat in Kampen. Uit voorzorg zijn meerdere woningen ontruimd.

De brandweer kreeg rond half elf ‘s avonds de melding van een schoorsteenbrand bij een woning in de Oudestraat. Ter plaatse aangekomen bleek dat de schoorsteenbrand zich had uitgebreid richting het dak. In de woning waar de schoorsteenbrand woedde en het pand ernaast was sprake van enige rookontwikkeling. Daarop werd er opgeschaald naar middelbrand, waardoor er nog enkele ondersteunende voertuigen ter plaatse kwamen.

De brandweer heeft enkele woningen ontruimd. Ook moest er toegang worden verschaft tot een kledingzaak, daarbij is een voorruit beschadigd geraakt. De brandweer is enkele uren bezig geweest om de brand (na) te blussen. Met behulp van de hoogwerker werd op het dak met een motorkettingzaag een gat in het dak gezaagd om de (eventuele resterende) vuurhaard te lokaliseren en te blussen. De Oudestraat in Kampen was enkele uren afgesloten vanwege de werkzaamheden van de brandweer. Ook de IJsselkade was enige tijd afgesloten omdat er een watertransport was opgebouwd vanaf de IJssel richting de Oudestraat.

Afbeelding

Nick de Vries

Nick de Vries

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17