Afbeelding

Kerstconcert Buitenkerkkoor met een zilveren rand

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Het Rooms Katholieke Kerkkoor Buitenkerk uit Kampen houdt op zaterdag 20 december om 14.30 uur voor de 25ste keer haar traditionele kersconcert.

?Het instuderen van zo'n kerstconcert vraagt van dit 25 leden tellende gemengde koor een extra inspanning naast de zorg voor de wekelijkse zang in de vieringen van de Rooms Katholieke parochie van Kampen. Maar dankzij die extra geleverde inzet belooft dit jubileumconcert een feestelijk en sfeervol kerstconcert te worden?, vertelt de organisatie.
Het Buitenkerkkoor zal tijdens dit concert begeleid worden door het uit twintig leden bestaande strijkersensemble Mirecourt uit Zwolle en omstreken. Dit ensemble staat onder leiding van Bas Egberts. Verder zal de bekende alt Luci Tromp uit Kampen haar medewerking verlenen.

De algehele leiding ligt in handen van Bram Gordijn, de dirigent van het Buitenkerkkoor. Anne Kroeze bespeelt het oude Hinsz orgel van de Buitenkerk. Het programma is gevarieerd. ?U zult naast de bekende Nederlandse en Latijnse kerstgezangen ook Engelse en Duitse liederen horen. In de samenzang wordt u van harte uitgenodigd om mee te zingen. Pastor Hans Schoorlemmer zal een bijdrage leveren met een kerstgedachte?, aldus de organisatie.

De aanvangstijd is met een uur vervroegd ten opzichte van voorgaande jaren.
Dit hangt samen met ?Kerst in Oud Kampen' dat dit jaar een uur eerder begint, om 16.00 uur. De ingang is aan de Buiten Nieuwstraat 101. De deuren van de verwarmde kerk gaan om 14.00 uur open
Aan het eind van het concert is er een collecte, waarvan een deel bestemd zal zijn voor de restauratie van het historische Hinsz-orgel van de Buitenkerk.
?Wij hopen u met velen vanaf 14.00 uur te mogen begroeten bij ons jubileum- Kerstconcert op zaterdag 20 december?, nodigt de organisatie.