Afbeelding

't Is maar wat in disse stad

· leestijd 2 minuten Algemeen

Zo an 't ende van 't joar ek d'r ies over noa e dacht wat de meest vreemde aksie van 't college van BenW was. In mien beleving is det, det de burgers mee maggn denkn en proatn over 't al dan niet bouwn van elf ?onderd dure ?uuzn in Reeve dorp Langs de ?oogwater geule. Een beslissing die definitief in twee duzend zestiene deur de road e neumm wordt. De hypokrisie ten top. Tot now toe em ze altied alle sinjaaln van de opposisie, van neegn duzend ántekeningn van de burgers en van een antal deskundign um 't niet te doen noast zich neer e legd. De eego van een paar bestuurders was te groot um serieus te luustern noa de argumentn van de teegnstanders. En now 't d'r op an kump en 't inmiddels veule miljoenn e kost ef now mag de burger d'r ook nog wat van vinn. Nieke Jansen van Gruunlinks zeeg det ze bli'j is det 't eindeli'jk zovarre is, maar Nieke ik zol maar oppassn, as de inwoners in meerder'eid angeem det 't een vuus te grote broek is veur een stad as Kampen, dan ?eur ik 't college al klaagn teegn de burgers, denk d'r umme aj met zien alln nee zeggn en 't giet niet deur dan is 't jullie skuld daj ons opzadeln met een enorme financieele kater.

Eindeli'jk bin ze an 't Barg ?uusplein tot bezinnig e koomm, winkels op 't Melmerpark is zo lange mogeli'jk deur een deel van de road teegn oaln, en terecht, want 't kost uuteindeli'jk de winkeliers in de binnenstad de kop, ?t ?ad nooit muttn gebeurn. De ondernemers vereniging ef 't ook noa e loatn um kei?ard an de belle te trekkn. Maar toen 't één keer zovarre was det d'r van de road toch gewone detail'andel moch koomm toen mocht Halfords d'r um ondudeli'jke reedn met name van old wet'older Pieter Treep niet noa toe, en det was netuurli'jk te gek veur woordn, maar goed beter ten ?alve gekeerd, enz.enz. Halfords giet naor 't Melmerpark. En ei'j zal zeker de laatste niet weezn, d'r is gien weg terug en now ?t ?ekke van de dam is koomm d'r ongetwiefeld nog veule meer.
Zoaterdag 21 en zundag 22 december is 't weer zovarre, veur de tweede keer ook op zundag woar lang niet iederene bli'j mee is ?Karst In Oud Kampen?, 't is en 't blef merakels jammer det 't boomstrooms op de Oldestroate een dooie boel is, wie zol d'r now toch in stoat weezn um ze doar ook te motiveern umme mee te doen. Maar benedenstrooms zal de sfeer wel weer as vanouds weezn, pette of veur de Buutn ni'j stroate die maakn d'r dit joar echt wat biezunders van, die beeldn de crisis joarn dartig uut met alles wat doar bi'j eurt, dus allemoale kiekn.

Denk ie d'r saamt nog eem an, dinsdagoamd 27 december de Kamper kennis kwis, in de ?Stomme van Campen?, 't begint um ?alf achte, 't kost twee en een ?alve euro en de opbrengst giet noar een goed doel, ie kunn oe opgeem bi'j de Stomme.

Veur de rest wens ik jullie allemoale zinvolle karstdaagn een gezellige en een veilige oldejoars oamd en veule ?eil en zeegn in 't ni'je joar.

En blief ook in twee duzend vijftiene bi'j de les want d'r is altied wel wat in disse stad.
Appien Floep

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 9 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 10 uur geleden