Afbeelding

Kamper Kribbe nieuw kerstevenement

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN ? Kampen is een driedaags kerstevenement rijker onder de naam Kamper Kribbe. Het begint op maandag 22 december met een reis van Jozef en Maria van Campen en eindigt met een volkskerstzang op kinderboerderij Cantecleer. De organisatie wil Kamper Kribbe uitbreiden tot een groots kerstfeest voor het hele gezin in het Groene Hart.

Kamper Kribbe bestaat uit twee onderdelen. De eigentijdse Jozef en Maria van Campen reizen van maandag 22 december tot en met woensdag 24 december door Kampen en omgeving om de gastvrijheid van haar inwoners te testen. Tijdens deze driedaagse reis krijgen ze een smartphone, vervoer, maaltijden, onderdak en allerlei activiteiten aangeboden. Ze doen voortdurend verslag via de sociale media, waarmee de inwoners van Kampen hen kunnen volgen.

De reis eindigt op 24 december op kinderboerderij Cantecleer. Daar wonen ze vanaf 15.00 uur een nostalgische kerstmarkt bij in ?Bethlehem-stad' met figuranten uit het kerstverhaal van de geboorte van Jezus. Daar is ook een levende kerststal met Jozef en Maria en het kindje in de kribbe. De kinderboerderij zorgt voor warme chocolademelk en pannenkoeken voor de bezoekers.

Om 19.00 uur wordt Kamper Kribbe afgesloten door een sfeervolle volkskerstzang met muziekkorps De Broederband. De jaarlijkse volkskerstzang op kerstavond van De Broederband aan de Derde Ebbingestraat verplaatst daardoor naar de kinderboerderij.

Kamper Kribbe wordt mede mogelijk gemaakt door partners, sponsoren en particulieren. De organisatie van Kamper Kribbe wil het kerstevenement uit laten groeien tot een jaarlijks terugkerend kerstfeest in een groot deel van het Groene Hart van Kampen. Meer op: www.kamperkribbe.nl.