Stedenbouwkundig ontwerp Sonnenbergkwartier
Stedenbouwkundig ontwerp Sonnenbergkwartier

Afspraken nakomen en woningbouw Sonnenbergkwartier

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Op 6 december sprak de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling over het stedenbouwkundig ontwerp voor het Sonnenbergkwartier. Dit braakliggend stuk grond heeft al voor menig discussie gezorgd. De ChristenUnie Kampen stemde in met het ontwerp zodat de voorbereidingen voor de bouw verder kunnen.

Kerkgebouw

Het heikele punt in dit ontwerp was het kerkgebouw. In het verleden is dit stuk grond toebedeeld aan de Hersteld Hervormde gemeente IJsselmuiden. De ChristenUnie heeft er voor gekozen om betrouwbaar te zijn door deze afspraak na te komen.

Woningbouw

Voor de woningbouw is nu een ontwerp gereed. Verschillende soorten woningen maken dit gebied aantrekkelijk voor meerdere doelgroepen. We zijn voorstander van de keuze om meerdere doelgroepen de ruimte te geven in een bepaalde wijk. In het Sonnenbergkwartier komen 4 twee-onder-een-kap woningen, 15 sociale huurappartementen, 25 koopappartementen, een kerk, parkeervoorzieningen, groen en waterberging. Tijdens gesprekken met aanwonenden zijn veel zorgen geuit over de verkeersveiligheid van het kruispunt Laanzicht / Oosterlandenweg. De bedoeling is om de Oosterlandenweg in de toekomst aan te passen naar een 30 km-weg. We hebben om een plan gevraagd voordat de bouw gaat beginnen. De wewthouder beloofde om met een voorstel te komen.

Woningnood

De woningnood is groot in IJsselmuiden. Dat bleek ook vorige week, toen in het nieuws te lezen was hoeveel mensen op zoek zijn naar een woning. Voor 10 woningen aan de Slenke Es zijn 150 geïnteresseerden en voor de eerste 24 huurappartementen aan de Drostenstraat waren 600 inschrijvingen. De ChristenUnie wil snelheid maken met het woningbouwprogramma en roept het college op de vaart erin te houden. De verkoop van woningen in het Sonnenbergkwartier start in 2022.

Verkiezingsprogramma

De woningnood heeft de aandacht van de ChristenUnie, zo blijkt uit het onlangs gepresenteerde verkiezingsprogramma voor de komende vier jaar. De ChristenUnie wil dat de gemeente Kampen met toekomstgericht woningbeleid de woningmarkt stimuleert, zodat starters een steuntje in de rug krijgen, er voldoende passende huurwoningen zijn en er ruimte is voor particuliere nieuwbouw op vrije kavels.