Afbeelding

College wil vastgoed beter benutten

Algemeen

(door Nick de Vries)
KAMPEN - De gemeente heeft op dit moment zo'n 1 tot 3 miljoen euro vastgoed in bezit dat verkocht zou kunnen worden. Hier moet een bestemming voor gevonden worden, is die er niet, dan kan het in de verkoop. Dat is in het kort de doelstelling van het dinsdag door het college van burgemeester en wethouders ondertekende accommodatieplan 'Kiezen voor Kracht'.

Het accommodatieplan is een strategisch document over de toekomst van het vastgoed van Kampen. In het plan zijn voorstellen opgenomen die moeten leiden tot een optimaler gebruik van het vastgoed.
De voorstellen richten zich op: de wijze waarop de panden van de gemeente optimaler gebruikt kunnen worden, bijvoorbeeld door de bezettingsgraad te verhogen. Ook moeten de benodigde investeringen gedaan worden om waardevolle maatschappelijke activiteiten te kunnen behouden. Tot slot moet een verkoopstrategie geformuleerd worden.
De totale verkoopwaarde van het vastgoed is voorzichtig geraamd. De gemeente is uitgegaan van zestig procent van de WOZ-waarde, verminderd met de boekwaarde. Of de te verwachten opbrengst valt te halen is onzeker, ook omdat de gemeente niet de enige partij is die vastgoed aanbiedt. Ook de zorgsector gaat vastgoed afstoten.
Het college trekt voor 2015 en 2016 in totaal 80.000 euro uit om de doelstelling te bereiken.