Afbeelding
Nick de Vries.

Zorg voor Bovenhavenstraat

Algemeen

(door Nick de Vries)
KAMPEN - Er gloort hoop voor de verwaarloosde panden aan de Bovenhavenstraat. Zorgsinstelling Philadelphia heeft interesse in de locatie die zij wellicht wil gebruiken voor begeleid wonen. Het pand dat in de volksmond dikwijls de glasfabriek genoemd wordt, zou kunnen fungeren als locatie voor dagbesteding.

Wethouder Gerrit Jan Veldhoen benadrukt dat de besprekingen nog in een vroeg stadium zijn en dat Philadelphia meerdere locaties op het oog heeft, maar hij is desalniettemin enthousiast.
De wethouder hoopt dat de interesse van Philadelphia, Mateboer, de eigenaar van de villa, aanspoort om dit pand aan te pakken. "Dat duurt echte te lang", aldus de wethouder die opmerkt dat waarschijnlijk niet gerestaureerd gaat worden, maar mogelijk historiserend wordt teruggebouwd.
Veldhoen denkt dat Mateboer sowieso in 2015 begint met de aanpak van de villa omdat daarna de provinciale subsidie vervalt. "Ik kan me niet voortellen dat Mateboer die laat lopen".
Op dit moment maakt de villa nog geen deel uit van de plannen van Philadelphia, maar wethouder Veldhoen denkt dat een opgeknapte villa wel een zeer aantrekkelijk onderdeel kan vormen.
Philadelphia wil de komende jaren het aantal locaties verminderen van 17 naar 8. Zij is met de gemeente om de tafel gegaan om het leegstaande vastgoed onder de loep te nemen en de Bovenhavenstraat kwam hierbij als een van de mogelijke locaties naar voren.
De panden aan de Bovenhavenstraat staan al jaren leeg en zijn ernstig verpauperd.