Afbeelding

Brandweer zoekt uur naar oorzaak rookontwikkeling Plantage

112

KAMPEN - De brandweer is dinsdagavond een uur op zoek geweest naar de oorzaak van rookontwikkeling bij café Eigenwijs aan de Plantage. "Het leek in eerste instantie wel mee te vallen", zegt de officier van dienst van Brandweer Kampen.

Toch bleef er rook tevoorschijn komen. "Het heeft even geduurd maar toen bleek dat uit een wandje tussen de keuken en het damestoilet te komen." De brandweer heeft dat toen opengebroken ('Het damestoilet is een puinhoop nu', zegt de officier van dienst') en heeft de brand kunnen blussen. "Het waren geen hele grote vlammen, het was meer een beetje smeulen."

Doordat er veel warmte uit de keuken kwam is de wand mogelijk uitgedroogd, volgens de brandweer. "Op den duur kan er dan brand ontstaan."

Bij aankomst van de brandweer was het café al ontruimd. "De centralist had al aangeraden dat ze de mensen beter naar buiten konden laten gaan, dus dat hadden ze zelf al gedaan."

Voor de openingstijden van het café heeft de brand verder weinig gevolgen: "Wij proberen gewoon open te zijn", aldus eigenaar Rik Vinke.