Freddie van den Burg (l), Freddy Mijnheer en Carlo Bergsma (r).
Freddie van den Burg (l), Freddy Mijnheer en Carlo Bergsma (r). Foto Tennekes

Freddie van den Burg knoopt er nog een vierde seizoen aan vast bij ’s-Heerenbroek

· leestijd 1 minuut Sport

’S-HEERENBROEK - Freddie van den Burg is ook volgend seizoen actief als hoofdtrainer bij ’s-Heerenbroek. Hij is bezig aan zijn derde seizoen bij de vierdeklasser en heeft zijn contract met een jaar verlengd. Voor trainer Carlo Bergsma komt na dit seizoen wel een einde zijn periode bij ’s-Heerenbroek. Wegens een gewijzigde privé-situatie heeft hij besloten na dit seizoen te stoppen bij ’s-Heerenbroek.

Het duo Freddie van den Burg en Carlo Bergsma begon in 2019 bij ’s-Heerenbroek. Beiden waren vanaf het begin eindverantwoordelijk. Volgend jaar kom er einde aan de samenwerking tussen de twee trainers. “In 2019 hebben we met elkaar afgesproken om het minimaal twee jaar samen te doen. Door corona hebben we er nog een derde jaar aan vast geknoopt. Straks stopt Carlo. Dat is goed. Carlo is jonger, net 30, en wil op eigen benen staan. Hij moet z’n eigen weg daarin zien te vinden”, aldus Van den Burg. 

Het seizoen is nog niet ten einde, maar Van den Burg kijkt terug op een prima samenwerking. “We zijn aan prima aan elkaar gewaagd. We kennen elkaar en vullen elkaar aan. Carlo is jonger en staat meer in de groep.” ’s-Heerenbroek moet op zoek naar een vervanger. “Binnen de club zijn er aardig wat mensen die het van mij mogen doen”, aldus Van den Burg.

Het bestuur van ’s-Heerenbroek wilde graag verder met Freddie van den Burg. “Daar ben ik trots op, maar ik wilde wel weten hoe de spelers erover dachten. De afgelopen weken heb ik gesprekken gevoerd met de spelers. Alle negentien jongens wilden graag met me verder. Ik wilde zelf dolgraag verder, maar het moest wel worden gedragen door het bestuur en de spelers. Dat is het geval. De jongens hebben aangegeven dat ze beter worden en leren. Daar word ik gelukkig van. Ik vind het geweldig dat ik doorga bij ’s-Heerenbroek. De uitdaging is groot met de jeugd die er aankomt en de huidige selectie. Daar krijg ik zoveel energie van.
Ik ben een jeugdtrainer die voor de senioren is gezet. Daar leer ik van. Het wordt mijn vierde jaar bij ’s-Heerenbroek. Dat maak je niet vaak mee. Natuurlijk zijn het door corona gebroken jaren, maar je moet de jongens wel steeds op scherp zetten. Ik wil met plezier werken en dat hebben we op de bank bij ’s-Heerenbroek. Ik vind het hartstikke leuk om te doen. Het is voor mij een hobby, maar het loopt steeds meer uit de hand”, besluit Van den Burg.

Carlo Bergsma gaat ’s-Heerenbroek dus na dit seizoen verlaten. “Ik kijk wel wat er op mijn pad komt. Een jaar niks doen, zou ook niet erg zijn”, aldus Bergsma, die nu al tevreden terugkijkt. “Een mooie ervaring en we hebben best mooie resultaten behaald. Jammer dat we nog nooit een seizoen hebben afgemaakt. Het is wel jammer dat ik straks vertrek bij ‘s-Heerenbroek, maar soms moet je keuzes maken. Er komt wel weer wat nieuws op m’n pad. Ik heb heel wat bagage opgedaan”, aldus Bergsma.

Gerard Meijeringh