Filmhuis Kampen 12 en 13 december

· leestijd 1 minuut Cultuur

Vr 12 / za 13 december

CLOUDS OF SILS MARIA
Frankrijk, Zwitserland, Duitsland 2014
Regie: Olivier Assayas
Duur:- 124 min.
Cast: Juliette Binoche, Kristen Stewart, Luise Berndt,
Frank M. Ahearn, Brady Corbet
Trailer
Op het hoogtepunt van haar internationale carrière wordt actrice Maria Enders gevraagd voor de hoofdrol in het toneelstuk dat haar twintig jaar eerder beroemd maakte. Destijds speelde ze Sigrid, een verleidelijke jonge vrouw die haar oudere baas Helena in een spel van liefde tot zelfmoord drijft. Nu krijgt ze de rol van de oudere, gefrustreerde Helena aangeboden. Jo-Ann Ellis, een Hollywoodsterretje dat voortdurend in schandalen is verwikkeld, zal de
rol van Sigrid spelen. Oog in oog met het gezicht
van jeugd en ambitie, ziet Maria zich geconfronteerd met de eindigheid van haar eigen carrière en tast ze de grenzen van vriendschap en liefde af.

Pers:
????½ Filmkrant:
\"Juliette Binoche en Kristen Stewart

excelleren\"
???? Volkskrant: \"Sterk spel van Binoche en Stewart rijke ideeën over liefde en onafhankelijkheid, lef en angst, Hollywood en hoge kunst, taal en beeld, fictie en werkelijkheid.\"
???? VPRO Gids: \"Intelligent, intrigerend en broeierig jzersterke Kristen Stewart.?
???? AD: \"De voornaamste attractie van deze film is de magnifieke Juliette Binoche, die de tegenstellingen in het karakter van haar personage genadeloos tastbaar weet te maken.\"
???? Trouw: \"Assayas filmt (..) met een mooie, licht afstandelijke reserve, waardoor de actrices en vooral hun dialogen de kans krijgen om te knetteren.\"
???? NRC: \"Mooie rol van Kristen Stewart.\"
Aanvang 20.15 uur
Entree ? 8,00, voor pashouders ? 6,00
Reserveren via http://www.stadsgehoorzaalkampen.nl
Filmpas ? 15,00 geldig tot 1-09-2015 verkrijgbaar bij de kassa