DOS Kampen niet langs FC Horst

ERMELO ? DOS Kampen is er niet in geslaagd om een belangrijke zege te behalen in het duel tegen FC Horst. De ploeg van trainer Guido Vlierhuis bleef steken op 1-1. Gezien het veldspel een terechte uitslag, maar de beste kansen waren wel voor de Kampenaren.

FC Horst was in de eerste fase van dit duel de betere ploeg. In de 6e minuut was DOS-goalie Demi Loet-Loetoer attent bij een poging van Dominique Denzel. In de 14e minuut was DOS dicht bij de openingstreffer. Via een verre ingooi van Arjan Vorsselman werd Jord van der Weerd bereikt. Die draaide zich vrij en mikte vervolgens op de paal in de verre hoek.

Daarna golfde het spel op en neer. Namens FC Horst was Dennis Ruitenberg gevaarlijk, maar zijn schot ging voorlangs. In de 23ste minuut moest DOS-trainer Vlierhuis de achterhoede omgooien, toen Christiaan van der Worp geblesseerd uitviel. Al snel was FC Horst dreigend, maar wederom greep Loet-Loetoer goed in. DOS was in de 37ste minuut nog een keer gevaarlijk. Een vlammend schot van Van der Weerd werd knap uit de hoek getikt door de goalie van FC Horst.

In de tweede helft ging DOS beter van start dan in het eerste bedrijf. In de 51ste minuut kwam de ploeg op voorsprong. Maurice Vespignani schoot de bal van afstand in de kruising. Lang kon DOS niet genieten van deze voorsprong. Na een corner werkte DOS niet goed weg. De bal werd opnieuw ingebracht, waarna Dennis Folkers binnen kon tikken.

Daarna speelden beide teams vol op de aanval. Een schot van Hein Kort werd gepareerd door Loet-Loetoer. Vervolgens was DOS in de 70ste minuut dicht bij de 1-2. Na een goede pass van de sterk spelende Matthijs Winters verscheen Van der Weerd vrij voor de doelman. Vervolgens verdween de inzet van Van der Weerd, via de keeper, tegen de lat.

In de aantrekkelijke slotfase gebeurde er van alles. Zo kopte Denzel namens FC Horst net over en bracht Loet-Loetoer redding op een schot van Roy Kok. In de 90ste minuut zag de scheidsrechter een overtreding op Vorsselman over het hoofd. In de counter trok Wim Snippe aan de noodrem. Hij raakte Hein Korte op de enkels en kon met rood vertrekken. In de allerlaatste aanval van de wedstrijd ging Jorian Wellenberg alleen af op de keeper. Tot verbazing van iedereen floot de scheidsrechter voor het eindsignaal, voordat Wellenberg kon afronden. Hiermee kreeg de wedstrijd voor DOS een vervelend en frustrerend slot.