Strijdend IJVV wint in ondertal

IJSSELMUIDEN ? Het zag er vlak na rust tegen DZSV,  bij een 1-1 tussenstand , somber uit voor IJVV, toen Jordy Edink met rood (twee keer geel) werd weggestuurd. Deze sanctie zorgde echter voor vuur en passie bij IJVV. Vol strijd werd een 3-2 zege binnengehaald.

IJVV kwam al in de 1e minuut op voorsprong. Een doeltreffende vrije trap van Sander Morren werd nog net aangeraakt door Gerjon van den Berg. Daarna had IJVV zich op meer, maar Sander Morren schoot te gehaast in en Chiel Buikema was niet koelbloedig in een 1-op1-situatie. Daarna nam DZSV de regie wat in handen. Dat leidde vlak voor rust tot de fraaie gelijkmaker van DSZV. Een domper voor IJVV.

Vlak na de thee volgde een nieuwe tegenslag. Jordy Edink kwam ongelukkig in aanraking met een speler in een loopduel en werd met een tweede gele kaart weggestuurd. Vreemd genoeg pakte de rode kaart goed uit voor IJVV. IJVV gooide er een schepje bovenop. Een minuut later stond het al 2-1 via een treffer van wederom Van den Berg. IJVV-trainer Herben Visscher paste zijn tactiek niet aan en bleef achterin 1 op 1 spelen. Tien minuten voor tijd kwam de bezoekers uit Dinxperlo toch langszij.

IJVV ging vervolgens alles of niets spelen en werd hiervoor royaal beloond. En wederom speelde Van den Berg een cruciale rol.  In de 85ste minuut stuurde hij, via een mooie steekpass, Chiel Buikema weg. Die schoot de bal vervolgens diagonaal binnen. In de resterende minuten kwam IJVV onder hevige druk , maar de IJsselmuidenaren trokken de zege over de streep.