Zeer belangrijke zege KHC

KAMPEN ? KHC heeft zaterdag in de strijd om handhaving in de eerste klasse een zeer belangrijke driepunter behaald tegen FC Zutphen. Op Sportpark De Venen wonnen de Kampenaren verdiend, maar wel enigszins geflatteerd, met 4-1. Door deze zege is KHC gestegen naar de negende plaats.

In de matige eerste helft kwam KHC in de 19e minuut op voorsprong. Tom Diender werd op rechts weggestuurd. Zijn voorzet werd verlengd door Jeffrey de Nooijer. Arjan Bults werkte vervolgens doeltreffend af. Zes minuten later trokken de bezoekers de stand weer gelijk. De Nooijer leverde de bal onnodig in. De verdediging van KHC stond niet goed en Emir Balavac profiteerde.

Twee minuten later kroop KHC door het oog van de naald, toen de Kamper defensie er weer niet goed uitzag. De grote kans die hier uit voortkwam werd om zeep geholpen. Na de gelijkmaker was FC Zutphen de betere ploeg. Toch was het KHC dat in deze fase weer op voorsprong kwam. Na goed doorzetten van Bults scoorde Knol. FC Zutphen drong daarna aan, maar KHC slaagde erin om de voorsprong vast te houden tot de rust.

Dat lukte ook in de tweede helft. Sterker nog, de marge werd uitgebouwd. KHC was in het tweede bedrijf de bovenliggende partij. In de 72ste minuut moest FC Zutphen met tien man verder toen Yessin Maskoul met rood werd weggestuurd wegens natrappen. In de 76ste minuut viel de 3-1. Knol werd onderuit gehaald in het strafschopgebied. Lesley de Munnik schoot de toegekende penalty feilloos binnen. Twee minuten kwam KHC op 4-1. Erik Post, die na maanden blessureleed zijn rentree maakte, was aangever bij deze treffer. Tom Diender was de doelpuntenmaker.

KHC is door deze zege de hoogst geklasseerde Kamper ploeg in de eerste klasse D. ?En dat is iets waar we hier best trots op zijn?, aldus voorzitter Tjibbe van Dijk.