Afbeelding

Zilveren Ui gaat door

Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN ? PSV Kampen heeft besloten om de Zilveren Ui door te laten gaan. Zaterdag  gaat het evenement van start met de paarden. ?We hebben de overtuiging dat we begroting sluitend kunnen maken?, aldus voorzitter Hans Lodewijks van PSV Kampen .

Vorig jaar werd de strijd om de Zilveren Ui niet gehouden. Vanaf deze zomer heeft PSV Kampen de draad weer opgepakt en werd gestart met de voorbereidingen. Toch was er geen zekerheid of de Zilveren Ui daadwerkelijk door zou gaan plaatsvinden. ?We hebben afgesproken dat we kort van tevoren zouden beslissen of het door zou gaan.? Dat heeft vooral te maken met het feit de organisatie pas laat een inschatting kan maken over het aantal deelnemers  en derhalve pas vorige week  goed kon inschatten of het financieel verantwoord was om het evenement door te laten gaan Uiteindelijk werd groen licht gegeven, omdat de belangstelling best groot is.

Zaterdag begint het springevenement vanaf 9.00 uur met de paarden met 200 starts. De finales beginnen om 18.00 uur. Een week later zijn de pony's aan de beurt met ruim 300 starts. Deze wedstrijden worden uitgesmeerd over vrijdag 12 en zaterdag 13 december.